Florin Călinescu se reprofilează! Ce decizie a luat fostul jurat de la PRO TV

Actorul Florin Călinescu a decis să se reprofileze și să își deschidă o afacere într-un domeniu diferit față de ce a făcut până acum.

08 nov. 2022, 08:47
Florin Călinescu se reprofilează! Ce decizie a luat fostul jurat de la PRO TV

Fostul jurat de la „Românii au talent”, Florin Călinescu, a dezvăluit că își dorește ca în viitorul apropiat să deschidă propria afacere. Chiar dacă este un cunoscut om de televiziune, a decis că e momentul să încerce ceva nou și să se reprofileze, potrivit capital.ro.

Actorul face agricultură de subzistență, având două hectare de teren în apropiere de București și Pitești. Din dorința de a face agricultură, așa cum făcea în copilărie, Florin Călinescu a început să îngrijească terenurile pe care le are și să planteze legume. Pe lângă asta, juratul mai crește și păsări și porci.

Citește și: Florin Călinescu a primit un diagnostic crunt. Cum se simte actorul, după ce a fost pacient oncologic

Porcii crescuți de Florin Călinescu nu sunt orice fel de porci, aceștia sunt din rasa Bazna, o rasă pur românească. Porcul de Bazna a apărut din încrucișarea între scroafe din rasa Mangalița și porcii din rasa Berkshire. Rasa provine din localitatea Bazna, din Transilvania.

„Mai punem un cartof, mai punem o varză, ceva păsăret și niște porci. Mi-a intrat în cap să cresc porci de Bazna. Porcul de Bazna este rasă pur românească. Istoria lui este de la Bazna chiar, că, dacă era de la New York, se chema porc de New York. Ungurii l-au înregistrat pe ăla de Mangalița, dar și noi suntem aproape. Se spune acuma, cu voce mică, când sunt ungurii la mijloc, că e și de Transilvania, din motive cunoscute doar de ei.

Bazna este un porc care, atunci când ăia au găsit gaz în Podișul Transilvaniei nu știau cum… și au adus mineri din Anglia și ăia au venit cu porci de Berkshire, niște porci negri. S-au încuscrit cu niște mistreți din pădure, că nici Mangalița nu e o rasă venită așa”, a explicat Florin Călinescu.

Citește și: Firma lui Florin Călinescu, profit uriaş în ultimul an, după trei ani de pierderi constante

„Și atunci, mistrețul, luând niște scroafe de pe la oameni la întrebări, la discotecă, avem Mangalița albă, roșie și neagră și Bezna este Mangalița cu Berkshire. De asta poate ziceai că nu e chiar aș aromânesc, dar el este pur și simplu românesc.

Este acel porc negru, cu păr mai mare decât Mangalița, e foarte sârmos, care are crupa aia albă, cu o dungă gri, până la picioarele din față”, a adăugat actorul la Agro TV.