Florin Călinescu a primit un diagnostic crunt. Cum se simte actorul, după ce a fost pacient oncologic

După ce soția lui a murit din cauza cancerului, Florin Călinescu s-a confruntat și el cu aceeași problemă, dar a reușit să scape de boala necruțătoare.

18 oct. 2022, 18:14
Florin Călinescu a primit un diagnostic crunt. Cum se simte actorul, după ce a fost pacient oncologic

Florin Călinescu s-a confruntat de-a lungul anilor cu probleme majore, acestea afectându-i și starea de sănătate. Actorul a pierdut pe rând oameni dragi, dar a reușit să își găsească forța să își continuie drumul.

Totul a început în 2007, atunci când soția lui, Ana Maria Călinescu, a murit de cancer la gât, chiar în ziua în care a împlinit 47 de ani. La două luni după tragicul eveniment, părinții săi au decedat și ei, făcând golul din sufletul actorului și mai greu de suportat.

A avut o perioadă în care a stat departe de teatru pentru a reuși să se repună pe picioare. Însă, în 2012, o altă tragedie avea să se năpustească asupra acestuia, Fiul său de doar 24 de ani, Luca, s-a sinucis din cauza depresiei. Actorul a mai avut și o fetiță, dar aceasta s-a stins din viață la vârsta de cinci luni, în urma unor complicații.

Citește și: Florin Călinescu: „Daea se pricepe când zice turturele și sconcși, da? Ce o să-mi spui, că Bode știe lățimea benzilor continue și a semafoarelor?”

Florin Călinescu a suferit din cauza cancerului de piele

Din cauza suferințelor pe care le-a trăit de-a lungul timpului, starea de sănătate a lui Florin Călinescu s-a deteriorat, iar, în urmă cu câțiva ani, acesta a fost diagnostiat cu cancer de piele. În urma unei intervenții la nas, actorul a reușit să se vindece de boală.

„Poți să fii Ioana d’Arc și Hercule la un loc și tot ți se înmoaie puțin genunchii. Nu cred că este cineva de pe planeta asta care să zică: Ce am?! Cancer?! Mișto! Să desfacem șampania!. Acum vreo câţiva ani am găsit o chestie ciudată la nas, m-am prezentat la doctor şi era o formă uşoară din zona oncologică”, povestește Florin Călinescu, conform dcmedical.ro.

Pentru a depăși acest moment, actorul a apelat la microchirurgua Mohs, o tehnică chirurgicală cu o rată de vindecare foarte mare.

„Nu mai treci prin teroarea aşteptării, 2-3 săptămâni, aşa afli pe loc rezultatele biopsiilor şi aşa poţi să afli pe loc şi că e bine. Asta, psihic, te scuteşte de un chin şi de un calvar. E o poveste care nu te omoară, dar netratată îţi mănâncă tot ţesutul. N-am o problemă… până la oncologic!

Acolo intri într-un malaxor al destinului pe care nu-l doresc nimănui. Acum sunt bine, dar vreun an de zile nu cred că ar fi fost plăcut să mă vadă cineva. În primul rând, timp de trei luni am avut nasul triplu, ziceai că m-am bătut cu Mayweather”, a mai adăugat Florin Călinescu.

Citește și: Florin Călinescu, despre contractul cu Antena 1: „E ca şi cum ai merge la o nuntă, dai darul şi pleci!”