Florin Cârciumaru, fost senator PSD şi multe mandate primar la Tg. Jiu, a fost reţinut în dosarul spălării Porţii Sărutului cu furtunul

Fostul senator PSD şi primar din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a fost reținut, luni seară, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

28 nov. 2022, 18:44
Florin Cârciumaru, fost senator PSD şi multe mandate primar la Tg. Jiu, a fost reţinut în dosarul spălării Porţii Sărutului cu furtunul

Update: Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj confirmă reținerea pentru 24 de ore a lui Florin Cârciumaru și că măsura a fost dispusă de procurori în dosarul privind spălarea operelor brâncușiene cu jet de apă sub presiune.

Expertizele efectuate în dosar nu au arătat că opera lui Brâncuși a suferit vreo distrugere, doar că procedura nu era indicată pentru operele de artă, iar presiunea apei trebuie controlată de specialiști.

Niculae Bădălău, arestat pentru 30 de zile. Fostul ministru este cercetat pentru dare de mită şi trafic de influenţă

Florin Cârciumaru a fost reţinut de procurori. Potrivit unor surse judiciare citate de Gazeta de Sud, acuzația este de mărturie mincinoasă într-un dosar care are legătură cu o faptă din 2013, respectiv spălarea Porții Sărutului cu jet de apă.

Dosarul a fost clasat de mai multe ori, însă a fost redeschis recent. Fostul președinte al PSD Gorj va fi prezentat din nou marți la audieri, la Parchetul Județean Gorj.

Citeşte şi: Constantin Niţă, fostul ministru al Energiei, se întoarce în penitenciar. Mai are de executat trei ani şi jumătate

Deocamdată nu există informații despre cursul anchetei și o eventuală solicitare de arestare preventivă pe numele fostului primar.

Potrivit unei declaraţii de avere depusă în anul 2012, primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, are un teren intravilan de 717 metri pătraţi, în Târgu Jiu, cumpărat împreună cu soţia sa, Elena, în anul 1996, un teren agricol de peste 10.300 de metri, în judeţul Gorj – donaţie din 2002 şi un teren extravilan în Târgu Jiu, de 1.000 de metri pătraţi, cumpărat în anul 2009.

Potrivit aceluiaşi document, Cârciumaru deţine, împreună cu soţia sa, un apartament în Târgu Jiu, de 50 de metri pătraţi, cumpărat în anul 1991, precum şi o casă de 271 de metri pătraţi, construită în anul 2000 tot împreună cu soţia sa, Elena.

Totodată, edilul din Târgu Jiu are un credit de 160.000 de lei, luat în anul 2009 de la CEC, scadent în anul 2024.