Florin Cîţu, mesaj pentru PSD în ziua votului pentru învestirea Guvernului Orban II: „Sunteţi istorie!”

Ministrul propus la Finanţe, Florin Cîţu, a transmis un mesaj pe Facebook parlamentarilor PSD ca au anunţat că vor lipsi de la şedinţa de plen reunit în care se va da vot pe învestirea Guvernului Orban II.

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 09:57
Florin Cîţu, mesaj pentru PSD în ziua votului pentru învestirea Guvernului Orban II: „Sunteţi istorie!”

„Astăzi este o zi importantă!

Îi asigur pe toți antreprenorii și angajații lor că indiferent de ce se întâmplă astăzi din punct de vedere al fiscalității nu se vă schimba nimic și suntem mai pregătiți ca niciodată pentru orice eveniment.

Pentru sectorul bugetar, în ciuda #fakenews-urilor psd-iste banii pentru plata salariilor au fost prinși în buget și deja ați primit salariile mărite.

Pe pensionari îi rog să nu mai asculte propaganda mincinoasă psd-ista și îi asigur că sunt bani prevăzuți în buget pentru plata pensiilor în ficare luna până la sfârșitul anului. Nu așa cum a făcut PSD anul trecut când a asigurat bani de pensii doar pentru zece luni.

Românii trebuie să știe că indiferent de ce se întâmplă astăzi Romania continua drumul spre bunăstare sub o guvernare liberala.

Mesaj pentru paralamentari PSD care chiulesc organizat de la votul de învestitură : Sunteți istorie!”, a scris Florin Cîţu pe Facebook. 

Parlamentul se reuneşte pentru a da vot pe învestirea Guvernului Orban II. PSD şi ALDE anunţă boicotarea şedinţei

Parlamentul se reuneşte luni, în şedinţă comună, pentru a se pronunţa asupra învestirii noului Guvern Orban. Liderii PSD şi ALDE au anunţat deja că nu vor participa la şedinţa plenului reunit al Parlamentului. Şi Victor Ponta a anunţat că Pro România nu va vota învestirea Guvernului Orban II. Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat că parlamentarii liberali vor fi în sală pentru asigurarea cvorumului, dar nu vor vota în încercarea de a declanşa o nouă învestire.

Votul pe învestirea Guvernului Orban II vine în contextul în care Cabinetul Orban, instalat în noiembrie anul trecut, a fost demis prin moţiune de cenzură, depusă de PSD ca urmare a asumării răspunderii Guvernului pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

După consultări cu formaţiunile politice parlamentare, preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat din nou pe liderul PNL, Ludovic Orban, pentru funcţia de prim-ministru.

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Votul este secret, cu bile.