Florin Cîţu a confirmat: „Klaus Iohannis va veni la Congresul PNL”. Reguli pentru alegerile PNL

Premierul Florin Cîțu a dat detalii de spre modul în care se va desfășura Congresul PNL în condițiile noilor norme impuse de evoluția pandemie de Covid-19.

22 sept. 2021, 22:14
Florin Cîţu a confirmat: „Klaus Iohannis va veni la Congresul PNL”. Reguli pentru alegerile PNL

Premierul Florin Cîţu vrea să închidă magazinele de la ora 18.00, dar îşi apără Congresul PNL cu 5000 de persoane, dând exemplul Untold, eveniment după care Clujul a intrat în scenariul roşu.

„La congresul PNL se va purta mască. Este legal pentru că este un spațiu de 3 metri pătrați de persoană. Sunt 15.000 de metri pătrați deci 5.000 de persoane maxim și se poate ține în condiții de legalitate. Până la urmă trebuie să mergem spre normalitate, avem vaccin, avem certificat, nu putem să ne oprim de fiecare dată.”

Florin Cîţu, mesaj către USR-PLUS: „Nu-i roagă nimeni să vină la guvernare. Nimeni nu suferă dacă stau în Opoziţie”
Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că alegerile PNL se vor desfășura în condiții de legalitate, participanții vor purta măști și va fi respectată limita maximă permisă. În același timp, premierul a eplicat că evenimentele mari care au permis înainte de începerea școlii participarea a 75.000 de persoane că s-au desfășurat în condiții de siguranță sanitară:

Dacă aceste evenimente erau cu persoane vaccinate sau cu persoane testate, riscul este foarte mic. Până la urmă ăsta este rolul acestui vaccin, de a merge cu viața mai departe. Încercăm acum și am venit cu tot felul de soluții să nu oprim economia dacă oamenii sunt vaccinați, dacă au trecut prin boală, dacă sunt testați.

La congresul PNL se va purta mască, este legal, este un Congres unde spațiul permite 3 m pătrați pentru o persoană, deci sunt 15.000 de m2, vor fi 5.000 de persoane și se poate ține în condiții de legalitate. Trebuie să revenim cumva, trebuie să mergem spre normalitate, avem vaccin, dar nu putem să ne oprim de fiecare dată”, a spus premierul.

Ludovic Orban: „Criza politică a fost declanşată de Florin Cîţu, fără acordul PNL”
Acesta a mai spus că persoanele vaccinate nu ar trebui să fie supuse unor noi restricții: „Vreau să mă asigur că avem certificatul verde, că putem să îl folosim mai departe. Nu ar trebui să existe niciun fel de măsuri pentru persoanele vaccinate. Persoanele vaccinate ar trebui să meargă și să își vadă de viață”, a declarat premierul Florin Cîțu.