Florin Cîţu a dat bir cu fugiţii când a mai fost propus pentru funcţia de prim-ministru. Victor Ponta spunea că într-o ţară normală ar fi fost împuşcat

Florin Cîțu a mai fost desemnat premier la sfârşitul lunii februarie, însă atunci a şocat o ţară întreagă, plecând din Parlament cu doar 15 minute înainte de votul învestirii.

09 dec. 2020, 20:09
Florin Cîţu a dat bir cu fugiţii când a mai fost propus pentru funcţia de prim-ministru. Victor Ponta spunea că într-o ţară normală ar fi fost împuşcat

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîţu pentru funcţia de prim-ministru şi pe 26 februarie, însă acesta şi-a depus mandatul de premier chiar în ziua când trebuia să aibă loc votul de investitură în Parlament.

Călin Popescu Tăriceanu a aruncat cu vorbe grele către PNL și, în special, către Klaus Iohannis. ”Este o bătaie de joc la adresa tuturor românilor. Asistăm la o mascaradă fără de sfârșit. Miniștrii au venit în parlament, au fost audiați în comisii, în momentul când trebuia să vină la învestire, Cîțu dă bir cu fugiții. E o golănie, similar cu jocul alba neagra. Nu există așa ceva în întreaga lume, e o rușine pentru PNL, pentru Iohannis, că face astfel de desemnări în perioada de criză. Le cer să se trezească”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE. ”Nu mi-am imaginat vreodată că vom ajunge să ne comportăm așa. Președintele va face iarăși consultări, mergem degeaba la consultări, ca să vină cu propunere în batjocoră”, a mai spus Tăriceanu.

Citeşte şi Florin Cîțu, propunerea de premier din partea PNL: ”Este o onoare această nominalizare”

Victor Ponta, președintele Pro România a spus că, într-o țară normală, Cîțu ar fi fost împușcat pentru gestul său. ”Nu s-a pomenit ca un premier să fugă cu un sfert de oră înainte de fie votat. România e în război cu o criză cu care nu ne-am mai confruntat. În mod normal, într-o țară normală, îl împușcau. Nu veți mai întâlni în nicio țară așa ceva. Orban l-a forțat, Iohannis a acceptat această retragere. Singurul care mai conduce ceva, acum, în România este Raed Arafat. Cu cine să vorbești? Cred că trebuie să dăm dovadă de seriozitate, să propunem un premier serios”, a spus Ponta, la rândul fost prim-ministru.