Florin Cîțu, propunerea de premier din partea PNL: ”Vrem majoritate parlamentare mai repede!”

Biroul Politic Național al PNL a votat, miercuri, ca propunerea de premier a liberalilor să fie ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. A fost o singură abținere, a lui Dan Motreanu, au precizat sursele citate.

09 dec. 2020, 17:27
Florin Cîțu, propunerea de premier din partea PNL: ”Vrem majoritate parlamentare mai repede!”
Sursa: Mediafax FOTO

Update:

Florin Cîțu este  propunerea  de premier votată în Biroul Politic Naţional al  PNL. Propunerile vehiculate până acum în spaţiul public erau Nicolae Ciucă, Florin Cîţu şi Ilie Bolojan.

Florin Cîțu a absolvit Grinnell College din SUA (1996), un masterat în economie în cadrul Iowa State University (2002), iar din 2002 este doctorand al Iowa State University. A fost economist în cadrul Băncii Naționale a Noii Zeelande (2001-2003) și în cadrul Băncii Europene de Investiții (2003-2005). În cadrul ING Bank, a lucrat ca economist șef (2006-2007) și șef al departamentului piețe financiare (2007-2011), pentru ca ulterior să fie consultant și analist economic.

”Vreau să le mulţumesc colegilor pentru numire şi preşedintelui partidului, Ludovic Orban. Este o onoare această nominalizare. Obiectivul principal, în perioada următoare, este să formăm majoritatea parlamentară. Este nevoie de un Guvern votat cât mai repede!” , a spus Florin Cîțu.

–––-

Ştirea iniţială: Ludovic Orban a convocat miercuri, pentru ora 18.00, Biroului Politic Naţional (BPN) al partidului, pentru validarea propunerii de premier cu care liberalii vor merge la consultările de la Cotroceni.

Propunerile de premier din partea PNL pentru viitoarea coaliție cu USR PLUS și UDMR vehiculate, după demisia lui Ludovic Orban, ar fi Nicolae Ciucă, Florin Cîțu, Ilie Bolojan.

Nicolae Ciucă, actual ministru al Apărării și fost consilier al președintelui Klaus Iohannis, are cele mai mari şanse de a fi noul premier al României, potrivit unor surse liberale.

Ludovic Orban şi-a prezentat demisia luni seara, din funcţia de premier al României, la scurt timp după ce PNL a pierdut alegerile parlamentare. „Am luat decizia azi să îmi depun mandatul de prim-ministru. Nu mă cramponez de funcția de premier, negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din partidele de centru dreapta. Am încercat să îmi fac datoria față de România și plec cu conștiința datoriei împlinite„, a spus şeful Executivului. „Pe 6 decembrie, românii au decis componența viitorului Parlament. Obiectivul meu e de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD”, a mai afirmat liderul liberal.

Sursa foto: Mediafax FOTO

Citeşte şi: Cine-i va lua locul lui Ludovic Orban la Palatul Victoria? Cele trei propuneri ale liberalilor, pentru funcţia de premier al României