Florin Cîţu a mai dat afară doi oameni numiţi de Ludovic Orban în guvern. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

Decizii importante date de Florin Cîțu joi, când ce doi consilieri de stat numiți de Ludovic Orban au fost dați afară din Guvern. Decizia vine după o serie de măsuri asemănătoare luate de actualul premier de la începutul anului.

22 ian. 2021, 11:40
Florin Cîţu a mai dat afară doi oameni numiţi de Ludovic Orban în guvern. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

Florin Cîțu a luat o serie de decizii importante joi, când a dat afară încă doi foști consilieri aduși de Ludovic Orban în Guvern. Astfel, Florin Cîțu i-a eliberat astăzi din funcție pe Clement Negruț și Bogdan Pascu, consilieri de stat numiți de fostul premier Ludovic Orban, conform unor decizii publicate joi în Monitorul Oficial, informează Capital.ro.

Clement Negruț a fost lider local al PMP, iar Bogdan Pascu a fost lider al fostului Partid Conservator, apropiat de Dan Voiculescu. Premierul Florin Cîțu a mai eliberat și la începutul acestui an mai mulți consilieri ai ex-premierului Orban. Clement Negruț este un deputat român, ales în anul 2008 din partea Partidului Democrat Liberal. Mandatul său s-a încheiat pe data de 20 decembrie 2016. În timpul mandatului a trecut la grupul parlamentar Democrat și Popular.

Bogdan Pascu este un politician român, membru al Partidului Conservator (România, 1991–2015), care a deținut funcția de ministru de stat pentru coordonarea activităților din domeniile mediului de afaceri și întreprinderilor mici și mijlocii (4 iulie – 4 decembrie 2006) în Guvernul Tăriceanu.

Bogdan Pascu a fost deputat deputat în Parlamentul României în legislatura 2004-2008. În cadrul activității sale parlamentare, Bogdan Pascu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Statul Israel, Republica Populară Chineză, Republica Finlanda și Regatul Norvegiei.

Florin Cîțu a semnat și plecarea șefului ADR

Premierul Florin Cîțu a mai semnat un decret important care este deja publicat în Monitorul Oficial. Sabin Sărmaş a fost eliberat, la cerere, din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii pentru Digitalizarea României. Decizia de eliberare din funcţie a fost semnată de premierul Florin Cîţu şi publicată deja în Monitorul Oficial.

Sabin Sărmaș (n. 1985, Năsăud) a urmat cursurile Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în perioada 2004-2009, devenind inginer diplomat în telecomunicațiii. Ulterior, începând cu noiembrie 2009, timp de 3 ani, a urmat cursurile doctorale în telecomunicații ale aceleiași universități. De asemenea, în anul 2009, a urmat un stagiu de cercetare în cadrul programului Erasmus la Vrije Universiteit din Bruxelles, Belgia.

Citeşte şi: Rareş Bogdan reia atacurile la Orban: „Trebuia să plece atunci când am pierdut alegerile, dar PNL nu a făcut o analiză a modului cum s-a greşit”