Florin Cîţu promite ajutoare oamenilor afectaţi de inundaţiile din Alba. „Vor fi oferite sume fixe de bani”

Florin Cîţu a vizitat duminică zonele afectate de inundaţii în judeţul Alba. Premierul a promis că Guvernul va acorda sprijin financiar pentru repararea daunelor provocate de viituri.

18 iul. 2021, 15:30
Florin Cîţu promite ajutoare oamenilor afectaţi de inundaţiile din Alba. „Vor fi oferite sume fixe de bani”

Florin Cîţu a mers în localităţile inundate din Alba, după ce şi-a anulat, duminică, participarea la conferinţa de alegeri a PSD Maramureş.

Însoţit de ministrul de Interne, Lucian Bode, şeful Executivului a discutat cu autorităţi locale, cu localnici, dar şi cu militarii de la Batalionul Geniu Alba trimişi în zonele inundate.

„Am creat cadrul legal acum o lună şi ceva, prin care putem să dăm ajutoare fără a mai fi nevoie de o şedinţă de Guvern, ceea ce înseamnă că după ce primim raportul de evaluare, oamenii vor putea să primească susţinere financiară, materiale, tot ceea ce este nevoie. Sunt sume fixe, dar dacă este nevoie, se poate suplimenta. În acest moment, trebuie să ne asigurăm că oamenii pot să-şi recupereze şi să-şi repună gospodăriile cât mai repede în situaţia iniţială”, a declarat Florin Cîţu, conform Agerpres.

În opinia premierului, faptul că nu au existat victime este un lucru bun.

„Acum urmează partea mai grea, pe termen scurt, să refacem tot ce s-a stricat. În primul rând începem cu gospodăriile oamenilor, acolo unde este nevoie, am discutat deja dacă este nevoie de apă, vom aduce containere de 1.000 de litri de apă ca să fie apă potabilă în zonă, dacă este nevoie de locuinţe, saltele, utilaje, de Armată, am vorbit cu domnul general (Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, n.r.) pentru personal, dar şi de utilaj greu pentru a ajuta. Toate resursele vor fi puse la dispoziţie pentru a rezolva cât mai repede. În primul rând gospodăriile cetăţenilor să poată să-şi revină cât de curând la normal, apoi vom începe şi cu arterele principale”, a mai spus Cîţu.

Citeşte şi: Guvernul acordă despăgubiri oamenilor afectaţi de inundaţii în Alba. Florin Cîţu: „Aștept de la prefectul județului o evaluare a pagubelor”

Florin Cîţu a promis ajutoare pentru oamenii afectaţi de inundaţii în Alba. „Vor primi sprijin de la Guvern și mă voi ține de cuvânt”

„Astăzi am fost în zonele afectate de inundații din județul Alba. Am discutat și i-am asigurat pe localnicii cu gospodării avariate că vor primi sprijin de la Guvern și mă voi ține de cuvânt! Am mers în localitatea Ocoliș, însoțit de colegii mei, Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, și Nicolae Ciucă, ministrul Apărării.

Împreună am analizat prioritățile de intervenție cu primarii din cele mai afectate zone: Ocoliș, Roșia Montană, Câmpeni și Abrud. Cel mai important este că nu avem victime. Prioritatea este refacerea gospodăriilor. Structurile MAI și MApN vor rămâne în zonă pentru a veni în ajutorul localnicilor, așa cum au făcut și în aceste zile. Le mulțumesc pentru sprijinul acordat.

Guvernul va aloca ajutoare financiare pentru fiecare gospodărie afectată, imediat după ce va primi evaluarea. Rog cetățenii din localitățile avariate să ia legătura cu primarii, pentru a ne asigura că ajutoarele vor ajunge cat mai repede la cei afectați”, a scris premierul Florin Cîţu, pe Facebook.

În judeţul Alba, zeci de case, în special în zona oraşelor Abrud şi Câmpeni, au fost inundate, vineri seara, după ce a plouat cu găleata. Nu mai puţin de 62 de persoane au fost evacuate.

Pompierii au intervenit pentru a salva mai mulţi oameni din locuinţe, inclusiv doi copii. Drumul naţional 74, care leagă Abrudul de Câmpeni, a fost acoperit de aluviuni.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Imaginile catastrofei provocate de inundaţii în Germania. Trimisul special România TV, în oraşul cel mai afectat de calamităţi. „E ca la război. Intervine armata cu tancuri. Autostrada s-a transformat într-un lac”