A început războiul pe scena politică! Florin Cîțu s-a dezlănțuit după acuzațiile lui Grindeanu: „Să te arunce la gunoi propriul partid. Ești incompetent!”

Premierul desemnat, Florin Cîțu, a izbucnit în plenul Parlamentului și le-a transmis un mesaj dur social-democraților, chiar înainte de votul pentru învestirea Guvernului.

23 dec. 2020, 18:08
A început războiul pe scena politică! Florin Cîțu s-a dezlănțuit după acuzațiile lui Grindeanu: „Să te arunce la gunoi propriul partid. Ești incompetent!”

Florin Cîțu: Auzi tupeu să vii în Parlament. Ești incompetent

Florin Cîțu i-a dat replica lui Sorin Grindeanu, după ce acesta a transmis că nu putea fi găsită o variantă mai proastă pentru funcția de premier.

„Nu-i așa că sunteți terminați că sunt aici? Vă sperie o guvernare Cîțu. Asta e. Am văzut multe în Parlament în ultimii ani, dar tupeu la limita nesimțirii cum am văzut azi mai rar. Auzi tupeu. După câteva zile după ce ai fost învestit să vii cu OUG 13, să scoți sute de mii de oameni în stradă, să ai tupeu azi să vii în Parlamentul României. Să te dea jos propriul partid.

Propriul partid să te arunce la gunoi pentru că ești incompetent. Și tu să vii azi să ai tupeul să le vorbești românilor. Ai stat vreodată să asculți românii, pe cei câteva sute de mii pe care i-ai scos în stradă ca să-l salvezi pe Dragnea? Niciodată nu i-ai ascultat. Pe cine ai chemat lângă dumneata să te ajute în Guvern? Pe Ponta? V-ați încuiat în Guvern, atât de mult te interesa acea funcție”, a afirmat premierul desemnat.

Florin Cîțu a acuzat PSD că a lăsat datorii și facturi neplătite și i-a asigurat pe români că „va fi bine”. „România are azi un guvern de profesioniști. Dragi români, o să fie bine. Mulțumesc”.

Sorin Grindeanu: E cea mai proastă variantă de premier

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte al social-democraţilor, a declarat miercuri că, probabil, dacă s-ar fi organizat un concurs pentru a stabili persoana care întruchipează cea mai proastă variantă posibilă de prim-ministru pentru România, cu siguranţă Florin Cîţu „ar fi câştigat detaşat”.

„Probabil că, dacă s-ar fi organizat un concurs pentru a stabili persoana care întruchipează cea mai proastă variantă posibilă de prim-ministru pentru România, cu siguranţă Florin Vasile Cîţu ar fi câştigat detaşat. Cum să propui prim-ministru în plină pandemie pe cel care consideră că sănătatea nu este o prioritate pentru ţara noastră? Cum să susţii prim-ministru în vârful pandemiei exact pe cel care a tăiat cu 22% bugetul Sănătăţii chiar în momentul în care a izbucnit pandemia în România?

Vă spun cu toată sinceritatea, nici dacă v-aţi fi străduit să găsiţi cea mai rea variantă de premier nu v-ar fi reuşit atât de bine. Îmi amintesc perioada 2016 – 2019, văd aici în sală o parte dintre cei care ne atacau atunci cu acea marotă – România creşte pe datorie. E absolut incredibil să vă văd acum, aceiaşi oameni de atunci, că sunteţi gata să îi daţi votul celui care a făcut posibil ca România să scadă pe datorie, şi nu orice datorie, ci una uriaşă, cât Casa Poporului, 30 de miliarde în ultimele 13 luni, adică 77 de milioane de euro în fiecare zi, respectiv 1.000 de euro pe secundă”, a spus Grindeanu, în plenul reunit al Parlamentului.

Citește și Tensiuni în interiorul alianței de guvernare! Cioloș, nemulțumit de Sorin Cîmpeanu, propunerea pentru Educație: „E departe de ce ar trebui să fie”

Citește și Florin Cîţu, întâmpinat cu aplauze, dar şi huiduieli în plenul Parlamentului. Orban: Să se ducă pe stadion dacă vor să huiduie