Florin Cîţu: Accelerăm campania de vaccinare, vrem să redeschidem ţara la 1 iunie. Discuţii cu Barna după scandalurile de la Iaşi şi Bucureşti

Premierul a avut un brifeing de presă după şedinţa de Guvern de miercuri. Florin Cîţu anunţă controale extinse de Paşte şi o discuţie în Coaliţie după scandalurile de la PMB şi Iaşi.

28 apr. 2021, 16:10
Florin Cîţu: Accelerăm campania de vaccinare, vrem să redeschidem ţara la 1 iunie. Discuţii cu Barna după scandalurile de la Iaşi şi Bucureşti

Florin Cîţu a declara că în România, pandemia a intrat pe o pantă descrescătoare și că ce a fost mai rău a trecut. El a subliniat că este importantă accelerarea campaniei de vaccinare, nu ca un moft al Guvernului, ci ca singura cale de întoarcere la normalitate.

Florin Cîţu: „Avem în faţă un weekend greu. Din partea noastră nu s-a schimbat nimic, avem aceleaşi reguli în vigoare”

Premierul Florin Cîţu a reacționat, miercuri, după ce bugetul Capitalei propus de edilul Nicușor Dan a fost respins pentru cu USR PLUS, aliații primarului, nu au vrut să-l voteze.

Întrebat cum comentează că PNL și USR PLUS nu se înțeleg pe bugetele locale la Iași și la București, premierul a zis: „Sigur, coalitia functioneaza foarte bine. Am auzit ca la Bucuresti inca nu a fost adoptat bugetul. O sa am o discutie cu dl Barna sa ii chemam pe cei de la Bucuresti sa vedem care sunt nemultumirile. Avem nevoie rapid de un buget Bucurestiului, sunt investitii care trebuie facute”, a declarat Florin Cîțu. „Ne vom vedea cât de curând, când ne permite programul”, a adăugat el.

Cristian Ghinea, după eşecul PNRR: „Suntem o forţă în UE, mă duc să negociez, nu cu căciula în mână”

Florin Cîţu a declarat, miercuri, după ce preşedintele CJ Iaşi Costel Alexe și primarul Mihai Chirica, ambii liberali, au anunţat că se autosuspendă de la conducerea PNL Iaşi în urma problemelor din justiție, că deciziile sunt „ușor tardive”.
„Sunt decizii corecte pe care le-au luat, deşi uşor tardive”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului dacă a vorbit cu Chirica şi Alexe.

Briefing de presă la finalul ședinței de Guvern din 28 aprilie #FlorinCitu #RalucaTurcan #IoanaMihaila #SedintadeGuvern #PalatulVictoria

Briefing de presă la finalul ședinței de Guvern din 28 aprilie#FlorinCitu #RalucaTurcan #IoanaMihaila #SedintadeGuvern #PalatulVictoria

Posted by Guvernul României on Wednesday, April 28, 2021

Premierul Florin Cîţu s-a declarat, miercuri, convins că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) va fi unul bun.

„Am avut o discuţie cu miniştrii referitoare la PNRR. Este momentul să accelerăm lucrurile. Avem câteva detalii de pus la punct. Sunt sigur că vom avea un PNRR care să reprezinte interesele României de dezvoltare în perioada următoare. Sunt mai multe discuţii, dar sunt sigur că vom avea un PNRR bun, un PNRR prin care vom atrage sumele alocate României”, a afirmat Cîţu.

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că deocamdată certificatul verde nu a fost aprobat la nivel european, fiind transmise doar informaţii despre modul în care se va face, el exprimându-şi speranţa că o astfel de măsură nu va discrimina cetăţenii.

„Detaliile (privind certificatul verde european – n.r.) au fost trimise STS de foarte mult timp. STS se ocupă de implementare şi când o să fie gata… Deocamdată nu a fost aprobat la nivel european, sunt doar nişte informaţii pe care le avem despre modul în care să îl construim, dar, aşa cum am spus de fiecare dată, sperăm că o astfel de măsură nu va crea, nu va discrimina cetăţenii şi, din punctul nostru de vedere, este doar, aşa cum spunea şi domnul preşedinte al României, pentru elemente medicale. Deci, dacă sunt probleme medicale, să poţi să circuli cu acest certificat verde, dar în momentul în care toată Europa o să fie vaccinată şi în România majoritatea va fi vaccinată nu o să mai fie nevoie de acest certificat”, a afirmat premierul, după şedinţa de Guvern.