Site-ul pentru IMM Invest, abia lansat, a fost atacat. Cîţu: Probabil aceleaşi personaje care aruncă cu noroi în ceea ce face guvernul

Portalul imminvest.ro a înregistrat o rata de înscriere de peste 200 aplicaţii pe secundă din primele momente de la deschiderea aplicaţiei, iar la scurt timp a fost blocat, alături de site-ul www.fngcimm.ro, a anunţat, vineri Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

RomaniaTV.net
17 apr. 2020, 09:03
Site-ul pentru IMM Invest, abia lansat, a fost atacat. Cîţu: Probabil aceleaşi personaje care aruncă cu noroi în ceea ce face guvernul

„Portalul imminvest.ro a înregistrat o rată de înscriere de peste 200 aplicaţii pe secundă încă din primele momente de la deschiderea aplicaţiei, fiind într-o creştere exponenţială. Ambele site-uri, www.fngcimm.ro şi www.imminvest.ro au fost blocate la scurt timp de la deschiderea aplicaţiei. În etapa de dezvoltare şi testare au fost verificate şi validate atât condiţiile de securitate, cât şi condiţiile funcţionale, în cazul unei sarcini ridicate. Toate aceste elemente ne ridică suspiciuni întemeiate privind un posibil atac cibernetic sofisticat. În acest moment, echipa de suport tehnic a aplicaţiei depune toate eforturile pentru remedierea problemelor tehnice”, se precizează în comunicat.

Instituţia menţionează că echipele sale fac eforturi deosebite pentru a remedia situaţia şi îi asigură pe toţi antreprenorii, că în cel mai scurt timp, procesul de înscriere va fi reluat în parametri optimi.

„Subliniem că principiul de înscriere în program nu este, primul venit, primul servit, iar aplicaţia va rămâne deschisă până la sfârşitul acestui an. De asemenea îi asigurăm pe antreprenori că suntem pregătiţi să lucrăm în regim de permanenţă, pentru a procesa toate solicitările primite în termenul promis. Ne cerem scuze pentru neplăcerile create şi va asigurăm de întregul nostru suport”, spun reprezentanţii Fondului.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, susține că site-ul IMM Invest a picat la o jumătate de oră de la lansare şi că ar fi fost atacat informatic, sugerând că în spatele atacului ar sta adversarii politici ai PNL. Florin Cîțu precizează că în această perioadă nu se va putea înscrie nimeni, se va investiga sursa atacului și abia după ce totul va fi perfect funcțional se va da drumul înscrierilor.

„Probabil aceleasi personaje care arunca cu noroi in tot ceea ce face guvernul au atacat site-ul IMM INVEST.

Nici eu si nici romanii onesti care au acum nevoie de aceste resurse nu ne asteptam la o asemenea ticalosie.

Nicio problema. Continuam. Mergem inainte. Aflam cine este in spatele acestui atac si ii voi prezenta public.

De un lucru va asigur pe toti. Pe perioada cat site-ul nu functioneaza nu se inregistreaza nimeni in acest program.

Nu permit nicio smecherie.”, a scris Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Preşedintele Klaus Iohannis face declaraţii de presă la ora 14

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a deschis vineri, la ora 10:00, aplicaţia Programului IMM Invest România, care va permite IMM-urilor afectate semnificativ de criză să îşi asigure lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea unor finanţări garantate.