Florin Cîţu acuză PSD că a crescut cu 30% preţul energiei: „Am avertizat că reglementarea este o inepţie”

Fostul premier Florin Cîţu a explicat că anul trecut a fost adoptată ordonanţa de urgenţă care compensa facturile la energie, din noiembrie 2021 până în martie 2022, însă după ce a picat guvernul liberal, în urma moţiunii de cenzură, PSD a impus o altă ordonanţă de urgenţă care a crescut cu circa 30% preţul energie, iar o altă ordonanţă care poate reglementa acest lucru nu poate fi aplicată.

03 nov. 2022, 20:14
Florin Cîţu acuză PSD că a crescut cu 30% preţul energiei: „Am avertizat că reglementarea este o inepţie”

„Anul trecut, 4 octombrie, am adoptat OUG 118/2021, care compensa facturile la energie începând cu 1 noiembrie 2021, până în martie 2022.  Prin OUG 118/2021 a scăzut preţul energiei electrice: în noiembrie 2021 faţă de octombrie 2021, în februarie 2022 şi martie 2022. În următoarea zi a trecut moţiunea de cenzură votată de PSD + AUR + USR, iar guvernul liberal a picat”, a scris Florin Cîţu, joi pe Facebook.

Liberalul a adăugat că, „de atunci, PSD a impus OUG 27/2022, care a crescut preţul energiei cu aproximativ 30%, în luna aprilie 2022, iar OUG 119/2022 nu se poate aplica”.

„Azi e 2 noiembrie 2022, iar românii încă nu ştiu ce se întâmplă cu facturile lor în această iarnă. Dar ştiu clar că, urmare a reglementării pieţei lemnelor de foc, nu vor avea lemne, deşi am avertizat că reglementarea este o inepţie”, a completat Cîţu.

Într-o altă postare pe reţelele sociale, de miercuri, fostul premier Florin Citu sustine ca, dacă PSD va avea premierul și Ministerul Finanțelor, sectorul privat din România va fi „în genunchi”.

Citeşte şi: Vouchere pentru plata facturilor. Premierul Ciucă a făcut anunţul oficial la Guvern. Ce români primesc tichete energetice

“Ori intrăm într-o criză de ne ducem în cap, ori vor fi ani de inflație și dobânzi mari și scapă cine poate”

“Dacă PSD va avea premierul și Finanțele, sectorul privat din România va fi în genunchi. O să plătim taxe de o să ne iasă pe nas”

“O să fie greu să îi convingem pe cetăţeni să voteze PNL, după ce au crescut taxele”

„Cele 3 miliarde de lei – creșterea de deficit din vară – sunt bani pe care Ciolacu și Câciu ar trebui să îi aducă de acasă”

“Avem 30 de miliarde cheltuieli numai cu dobânzile. Plus că anul acesta România a împrumutat cea mai mare sumă din istorie – 150 miliarde de lei”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Citeşte şi: Petre Daea, ministrul Agriculturii: „Nu există cauze obiective care să justifice creșterea prețurilor la alimente!”. Ce as are în mânecă „Nea Petrică”