Florin Cîţu: Alocaţiile vor creşte cu 20% la 1 august

Florin Cîţu a declarat, marţi seară, că vor fi trei etape în care se vor mări alocaţiile pentru copii. Ministrul a precizat că de la 1 august, acestea vor creşte cu 20%. 

28 iul. 2020, 18:24
Florin Cîţu: Alocaţiile vor creşte cu 20% la 1 august

„Vor fi trei etape în care vom mări alocațiile pentru copii. Prima, la 1 august, și va fi cel mai probabil de 20%.A doua la 1 ianuarie, când va fi o majorare importantă. Și a treia, în cursul anului viitor”,a spus ministrul la B1. 

Florin Cîţu a argumentat că finanțele țării suferă de pe urma pandemiei și că oricum, dublarea alocațiilor, legiferată de parlament, nu se regăsește în buget. Inițiatorii legii, parlamentarii de stânga, n-ar fi specificat sursele de finanțare la aprobarea legii.

Reamintim că luni seară, ministrul declara că alocaţiile vor fi majorate de la 1 august cu un procent „în jurul a 15%”.

„La dublarea alocaţiilor a fost mereu o problemă. E o lege populistă facută de PSD ca să arunce în aer Guvernul. E o lege făcută fără finanţare, din punctul meu de vedere e neconstituţională. Noi vom creşte alocaţiile de la 1 august, e în avizare deja proiectul de lege, în următoarea şedinţă de Guvern va fi avizat. Şi în creşterea pensiilor şi în cea a alocaţiilor trebuie luat în considerare că am cheltuit cel mai mare procent pe investiţii din ultimii ani,” a spus ministrul Finanţelor luni, la Realitatea Plus.

Citeşte şi MAJORARE ALOCAŢII. Violeta Alexandru: „Ne îndreptăm spre o creştere etapizată”