MAJORARE ALOCAŢII. Violeta Alexandru: „Ne îndreptăm spre o creştere etapizată”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat marţi seară că alocaţiile vor creşte etapizat. 

RomaniaTV.net
28 iul. 2020, 17:34
MAJORARE ALOCAŢII. Violeta Alexandru: „Ne îndreptăm spre o creştere etapizată”

„Este o determinare a PNL să crească alocațiile. PSD a simțit că această temă este una din care ar putea câștiga electorat și au făcut în sensul lor, de a se dubla. E un festival de majorări. Nu au cea mai mică responsabilitate să vadă care sunt nevoile bugetului.

Noi vrem să ne încadrăm la termen: 1 august, alocații mărite. Mâine continuăm dicuțiile și ne îndreptăm către un scenariu de creștere etapizată. Se fac eforturi să găsim toate sursele pentru o creștere mai consistentă. Să ajungem la un echilibru în buget, pentru că avem și alte creșteri”, a explicat Violeta Alexandru, la Realitatea PLUS.

„Într-adevar suntem în lucru cu un proiect de ordonanță de urgență, astfel încât alocații mărite, suntem în mijlocul discutiilor și că ministrul Finanțelor a avut o primă discuție cu mine și cu premierul, încercăm să găsim resurse astfel încât să ne îndreptăm spre un scenariu de etapizare de 100%. Referitor la procentul cu care vor fi mărite alocațiile, eu nu sunt omul care să facă declarații fără să se ia deciziile, pentru că e vorba de bani, cred că nu fac decât să alimentez o zvonistică, dacă anunț un procent și mâine se schimbă, ar da o notă de neseriozitate. Ce vă pot spune e că se fac eforturi să găsim toate sursele din care să putem completa o creștere mai consistentă a alocațiilor”, a mai precizat ministrul. 

Social-democraţii au transmis că au fost trimise la Cotroceni scrisori de către copiii din toată ţara în care explicau de ce au nevoie de dublarea alocaţiilor. Aceştia au adăugat că „din visul unei biciclete, liberalii le-ar lăsa doar roata”.

„Copiii din toată ţara au scris la Cotroceni de ce au nevoie de dublarea alocaţiilor. Dacă le taie banii, Iohannis şi PNL rămân repetenţi la umanitate! Scrisorile copiilor către profesorul ajuns preşedinte arată că alocaţia este pentru majoritatea acestora singura şansă de a-şi îndeplini visurile”, arată o postare făcută marţi pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa citată a mai precizat că premierul Ludovic Orban şi ministrul de Finanţe Florin Cîţu vor să taie circa 90% din banii copiilor, de la 1 august.

„Cîţu şi Orban vor să taie însă aproape 90% din banii pe care copii românilor i-ar primi în plus, de la 1 august. Din visul unei biciclete, de exemplu, liberalii le-ar lăsa doar roata. Acesta este grija PNL pentru viitorul României! Dublaţi alocaţiile, nu le îngropaţi aspiraţiile!”, a conchis sursa menţionată.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat, luni seară, la Realitatea Plus, că alocaţiile vor fi majorate de la 1 august cu un procent „în jurul a 15%”. Proiectul este în avizare şi va intra în şedinţa de Guvern din această săptămână.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că Guvernul va creşte alocaţiile în mai multe etape, dar că procentul şi ritmul de creştere depind de prognozele pe care Executivul le va face.