Florin Cîţu ameninţă cu noi remanieri după atacul lui Cătălin Drulă. Cine îl critică va fi revocat „imediat”

Divergenţele în coaliţia de guvernare iau amploare. Florin Cîţu a transmis în şedinţa de conducere a PNL că orice ministru sau pe premier va fi revocat "imediat" din funcţie. Afirmaţiile şefului Executivului vin în contextul în care ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, l-a catalogat drept "zombie politic".

19 apr. 2021, 11:43
Florin Cîţu ameninţă cu noi remanieri după atacul lui Cătălin Drulă. Cine îl critică va fi revocat „imediat”

Florin Cîţu ameninţă cu noi remanieri după atacul lui Cătălin Drulă. Premierul le-a dat de înţeles liderilor PNL că miniştrii care îl critică pe premier sau pe colegii din Guvern vor fi revocaţi „imediat”.

„Nu poți veni în ședința de Guvern după astfel de declarații”, a spus Florin Cîțu, după cum au precizat surse politice, citate de G4Media.ro.

Şeful Executivului a făcut referire la declaraţiile lui Cătălin Drulă care l-a catalogat drept „zombie politic”.

Citeşte şi: Cătălin Drulă, reacţia mult aşteptată după demiterea lui Voiculescu: Florin Cîţu e un zombie politic!

Cât despre demiterea lui Vlad Voiculescu, Florin Cîţu a explicat că decizia nu a fost luată „peste noapte.

„Eu nu am luat o decizie peste noapte. Am tot amânat și am analizat. Eu am tot spus, ministrii sunt evaluați”, a afirmat şeful Executivului.

Florin Cîţu ameninţă cu noi remanieri după atacul lui Cătălin Drulă. Ludovic Orban îl susţine: „Nu îți poți ataca premierul dacă nu ți-ai făcut deja bagajele”

În aceeaşi şedinţă, preşedintele PNL, Ludovoic Orban, a anunţat că îl susţine total pe Florin Cîţu, iar remanierea lui Vlad Voiculescu a fost una „corectă, constituțională, o aștepta toată lumea”.

Cât despre afirmaţiile lui Cătălin Drulă, Orban a spus în ședința PNL că „nu îți poți ataca premierul dacă nu ți-ai făcut deja bagajele. Dacă o sa mai facă, va trebui demis orice ministru care va da declarații că a lui Drulă.

De asemenea, Raluca Turcan a spus că Florin Cîțu a procedat corect față de Vlad Voiculescu și a avertizat că cearta din coaliție duce la pierderea încrederii electoratului și creșterea AUR.

„Ar fi bine să ne ferim de cuvinte grele, pentru că odată spuse, cuvintele nu pot fi luate înapoi și asta ar fi bine să aplice și colegii de la USRPLUS. Oamenii, în mare majoritate, sunt total dezinteresați de meciul politic din coaliție.

Îmi pare rău să spun: pare că batem câmpii, în loc să facem ce-am promis și dacă nu ne potolim, vom pierde enorm ca încredere ca politicieni. Vedem deja creșterea AUR. Funcția de premier nu trebuie golită de pârghii pentru funcționalitatea coaliției. Coaliția nu va funcționa mai bine cu un premier fără autoritate. Orice premier va acționa la fel. Orice acord scris, fără bună credință între semnatari , va fi degeaba”, a spus Turcan, conform G4Media.

Înainte de şedinţa conducerii PNL, Florin Cîţu a fost chemat acasă la Klaus Iohannis. Premierul a fost surprins mergând pe jos spre reşedinţa preşedintelui. Vezi imagini inedite aici.

Citeşte şi: Ce crede cu adevărat Iohannis despre ruptura din coaliţia de guvernare, după demiterea lui Voiculescu. Anunţul făcut de Rareş Bogdan: E trist şi mâhnit!