Florin Cîțu AMENINȚĂ patronii restaurantelor care încalcă legea. Se cere suspendarea activității

Premierul României a anunțat că susține propunerea ministrului de Interne prin care localurile care sunt amendate în mod repetat pentru încălcarea regulile impuse pe durata pandemiei să aibă activitatea suspendată.

22 mart. 2021, 10:58
Florin Cîțu AMENINȚĂ patronii restaurantelor care încalcă legea. Se cere suspendarea activității

Florin Cîțu AMENINȚĂ patronii restaurantelor care încalcă legea. Premierul usține că în cazul în care amendamentul propus de ministrul Bode nu va trece de Parlament, Guvernul va adopta o ordonanță de urgență prin care se va suspenda activitatea agenților economici care nu respectă legislația.

„Am avut un amendament pe care parlamentarii nu vor să îl depună, vom avea proiect de ordonanță de urgență prin care vom suspenda activitatea acelor cluburi”, a declarat Florin Cîțu în cadrul declarației de presă.

Lucian Bode a declarat că va cere conducerii PNL să propună în coaliție introducera pe agenda Parlamentului a unui proiect prin care restaurantele care sunt amendate în mod repetat să aibă activitatea suspendată, iar dacă situația se repetă ”se trece la nivelul următor și aplicăm sigiliul pe locație”.

Citește și: Florin Cîțu, revoltat de nerespectarea regulilor din pandemie, îi bagă în ședință pe primari și prefecți: „Sunt foarte supărat. E momentul ca soluțiile să vină”

În plus, premierul a anunțat că luni are ședințe separate cu primarii din București și cu toți prefecții, iar marți cu primarii și președinții de consilii județene din toată țara, pentru a găsi soluții punctuale la creșterea cazurilor de infectare cu Covid.

”O să solicit conducerii PNL să discute în coaliție foarte serios ca în această săptămână pe agenda Parlamentului să fie aprobat prioiectul de lege care modifică OUG privind regimul sancțiunilor. Sancțiunile nu sunt suficiente din păcate. (…) Legea 55 să fie modificată astfel încât după una, două, trei sancțiuni, instituțiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă regulile de protecție danitară. Dacă se repetă, se trece la nivelul următor și aplicăm sigiliul pe locație”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Florin Cîțu AMENINȚĂ patronii restaurantelor care încalcă legea. Oamenii legii au efectuat peste 5.000 de controale în acest week-end și au aplicat zeci de amenzi, unele la unități care sunt amendate în mod repetat.

Citește și: Carantinarea Capitalei, ședințe cruciale. Noi restricții pentru bucureșteni, discutate de autorităţi