Florin Cîţu, anunţ bombă despre pandemie: „În toamnă putem renunța la purtatul măștii”

Florin Cîţu a anunţat că două milioane de persoane, adică 10% din populaţie, vor fi vaccinaţi împotriva COVID-19 până la sfârşitul lunii martie în România. În aceste condiţii, premierul susţine că vom putea renunţa la mască în toamnă.

27 mart. 2021, 12:02
Florin Cîţu, anunţ bombă despre pandemie: „În toamnă putem renunța la purtatul măștii”

Florin Cîţu a anunţat că România poate reveni la normalitate dacă numărul vaccinărilor va creşte şi oamenii vor respecta măsurile de protecţie în continuare.

„2 milioane de oameni vaccinați anti-COVID, adică 10% din populație, până la sfârșitul lunii martie, în România.
În acest weekend vom ajunge la primul million de români vaccinați cu prima doză. Sunt veștile bune care trebuie să ne facă să respectăm în continuare măsurile de protecție. Dacă mergem cât mai mulți să ne vaccinăm, în toamnă putem renunța la purtatul măștii.

Hai să respectăm noile măsuri, ca să stopăm creșterea numărului de infectări și să îmbunătățim situația din spitale.
Depinde doar de noi să revenim la normalitate!”, a anunţat premierul Florin Cîţu, pe Facebook.

Citeşte şi: Vaccinul Johnson&Johnson va ajunge în România în aprilie şi ar putea fi administrat prin medicii de familie

Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că din 1 aprilie românii își vor putea alege vaccinul. Prin urmare, fiecare centru de vaccinare va avea afișat tipul de ser pe care îl folosește.

”Din 1 aprilie fiecare centru va avea afișat tipul de vaccin, deci fiecare persoană va ști ce tip de vaccin va fi distribuit în acel centru. Din 6 aprilie vom crește capacitatea de vaccinare pentru fiecare centru, iar din 13 aprilie vom crește centrele de vaccinare pentru vaccinul Pfizer. Cabinetele vor fi alocate pentru orașelee care au un număr mare de cazuri raportate” , a mai precizat medicul.

13 judeţe şi Bucureşti au primit alocări din cele 167 de noi cabinete

”Un alt element nou pentru luna aprilie va fi cel legat de operaţionalizarea şi demararea activităţilor de vaccinare cu centre mobile pentru localităţile care sunt cu incidenţă crescută a cazurilor. Vorbim de localităţi din mediul rural, localităţi defavorizare care nu au medic de familie. În momentul de faţă se centralizează datele care deja au venit din fiecare judeţ cu aceste localităţi, număr de locuitori şi persoanele care au peste 65 de ani” , a mai adăugat Valeriu Gheorghiță.

Citeşte şi: BILANŢ CORONAVIRUS 26 MARTIE. Noi cifre ALARMANTE. Incidența COVID din București se apropie de 7

Peste 55.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. Au fost raportate 196 de reacții adverse, a anunțat, vineri, Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

Potrivit CNCAV, din persoanele vaccinate în ultimele 24 de ore, 26.386 au primit prima doză de vaccin, iar 28.745 au primit și a doua doză.

43.451 de persoane au fost vaccinate cu vaccin Pfizer, 4.109 cu Moderna și 7.571 cu AstraZeneca. De la începutul campaniei de vaccinare, au fost vaccinate în România 1.888.032 de persoane, din care 976.169 au primit prima doză, iar 911.863 ambele doze.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 26 martie 2021. Aproape două milioane de români s-au imunizat