Vaccinul Johnson&Johnson va ajunge în România în aprilie şi ar putea fi administrat prin medicii de familie

Secretarul de stat la Ministerului Sănătăţii Andrei Baciu a declarat că primele doze din vaccinul Johnson & Johnson vor veni în România la începutul lunii aprilie. Autorităţile iau în calcul ca serul produs de Johnson & Johnson să fie administrat şi prin medicii de familie.

21 mart. 2021, 15:36
Vaccinul Johnson&Johnson va ajunge în România în aprilie şi ar putea fi administrat prin medicii de familie

Secretarul de stat la Ministerului Sănătăţii Andrei Baciu a declarat că „cel mai probabil primele doze ( din vaccinul Johnson & Johnson n.red.) vor veni la mijlocul lunii aprilie în România şi pe măsură ce va creşte capacitatea de producţie vor veni din ce în ce mai multe doze”.

Andrei Baciu a precizat că, spre deosebire de celalte vaccinuri anti-COVID-19 utilizate în prezent în România, serul dezvoltat de Johnson & Johnson se administrează o singură doză.

Întrebat dacă vaccinul Johnson & Johnson va fi făcut vaccinul şi de către medicii de familie, Andrei Baciu a răspuns:  „Este un lucru pe care l-am luat în calcul încă de la bun început”.

„Împlicarea medicilor de familie de la un punct încolo într-o fază iniţială când ai puţine vaccinuri s-au constituit practic aceste centre de vaccinare şi cumva fenomenul era acela ca toţi oamenii care doresc să se vaccineze să vină către aceste centre de vaccinare. Pe măsură ce campania de vaccinare avansează şi vorbim de o mai mare amploare a campaniei de vaccinare, de mult mai mulţi oameni care se pot vaccina şi se vor vaccina, trebuie combinate abordările, pe de o parte să vină toţi care doresc să se deplaseze către anumite puncte unde se desfăşoară vaccinarea, dar sunt alte lucruri care se folosesc, spre exemplu, în Israel şi SUA, unde vaccinarea se desfăşoară şi în alte locuri, mergând mult mai mult şi crescând accesibilitatea. O variantă este şi cea cu medicii de familie”, a explicat secretarul de stat la Ministerului Sănătăţii Andrei Baciu, la Digi 24.

Citeşte şi: Culmea turismului pentru vaccinare: A mers 800 km ca să se imunizeze anti-COVID cât mai repede

Aproape 750.000 de români s-au înscris pe liste de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID

În prezent, peste 700.000 de români s-au înscris pe listele de aşteptare în platforma STS pentru a fi notificaţi când apar locuri libere. În prezent, în platformă mai sunt locuri libere doar cu serul AstraZeneca, iar după problemele apărute în urma imunizării cu acesta, mulţi români îl refuză.

Citeşte şi: Amenzi de aproape 30.000 lei după protestele de sâmbătă din Bucureşti. Lovitură pentru Diana Şoşoacă