Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre bugetul pe 2021. „Suntem aproape de forma finală. Începe să repare anomalii introduse în legislaţie”

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri că Guvernul este aproape de a finaliza proiectul bugetului de stat pe anul 2021. Şeful Executivului a explicat că "nu este un buget simplu" şi cel mai probabil acesta va fi aprobat săptămâna viitoare.

03 feb. 2021, 16:54
Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre bugetul pe 2021. „Suntem aproape de forma finală. Începe să repare anomalii introduse în legislaţie”

Florin Cîţu a explicat că proiectul bugetului se referă la perioada 2021-2022, iar acesta „începe să repare anomalii introduse în legislaţia din România în ultimii patru ani”.

„În continuare, bugetul ştiu că este o discuţie în spaţiul public. Suntem foarte aproape de a avea o formă finală. Încă discutăm cu ordonatorii de credite ceea ce eu am cerut tot timpul, acele măsuri de reducere a cheltuielilor. Ele încep să vină şi le veţi vedea şi în spaţiul public. Avem aici şi o evoluţie a cheltuielilor salariilor din sectorul bugetar în perioada 2016-2020, dar voi face o prezentare separat pe această temă în zilele următoare „, a afirmat premierul Florin Cîţu, la Palatul Victoria, conform Agerpres.

Citeşte şi: Florin Cîţu: „Vom acorda un ajutor de 5.000 de lei familiilor victimelor de la Matei Balş”

Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre bugetul pe 2021. „Nu cred că s-a dublat nimic”

Întrebat când va fi trimis proiectul bugetului de stat pe 2021 în Parlament, Cîţu a afirmat că „cel mai onest” termen este săptămâna viitoare.

„Nu este un buget simplu. Este un buget care se uită la perioada 2021-2022, este un buget care începe să repare anomalii introduse în legislaţia din România în ultimii patru ani. Vă dau doar un exemplu: cheltuielile cu salariile s-au dublat în perioada 2016 – 2020 de la 57 de miliarde de lei anual la 110 miliarde de lei. Nu cred că s-a dublat nimic, veniturile nu s-au dublat în România în ultimii patru ani de zile, economia nu a avut o dinamică dublă în ultimii patru ani de zile, dar cheltuielile de personal s-au dublat.

Vă dau un singur exemplu. Trebuie să reaşezăm prin acest buget structura economiei, să continuăm să investim, este un buget care are o sumă pentru investiţii mai mare decât anul trecut, anul trecut a fost o sumă record, dar şi anul acesta are o sumă mai mare şi un buget care are în vedere doi ani, după cum am spus, 2021-2022, pentru că reformele pe care le implementăm în 2021 vor avea efecte în 2022, de aceea trebuie să meargă în tandem”, a explicat premierul Cîţu, conform sursei citate.

Citeşte şi: Florin Cîţu trimite Corpul de Control la Apele Române, după scandalul angajării unei foste chelneriţe