Florin Cîţu trimite Corpul de Control la Apele Române, după scandalul angajării unei foste chelneriţe

O fostă chelneriță la un bar din Iași a fost angajată la Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad, la departamentul care se ocupă de apărarea împotriva inundațiilor, fără a avea o minimă pregătire în domeniu.

03 feb. 2021, 10:32
Florin Cîţu trimite Corpul de Control la Apele Române, după scandalul angajării unei foste chelneriţe

Florin Cîţu a anunţat miercuri pe Facebook că va trimite Corpul de Control la Apele Române, care a fost în centrul mai multor controverse cauzate de angajări dubioase în ultimii ani. Premierul susţine că nu va tolera nepotismul şi neprofesionalismul.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Minstrului să investigheze situația de la Apele Române.
În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență.

Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public:
fară penali în funcții publice;
– profesioniști;
– fară nepotisme;
– fară conflict de interese.”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Florin Cîţu şi PNL, ironizaţi de USR

Organizaţia de Tineret a USR a prins momentul şi a ironizat angajările făcute de guvernul Cîţu în teritoriu.  USR Tineret a postat pe Facebook miercuri dimineață un anunț, cu aluzie la angajata de la Prut-Bârlad: „Căutăm lucrător PDF. Experiență necesară: Minim 5 ani lucrați la master”.

La Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași. Acesta se recomandă subordonaților ca „un animal politic care va ajunge cel puțin ministru” și le cere specialiștilor din instituție să accepte angajați care nu știu nici măcar în ce se măsoară debitul unui râu.

Un inginer din instituție s-a hotărât să vorbească despre acest fenomen, convins că, mai devreme sau mai târziu, politizarea Apelor Române va fi plătită cu vieți omenești. El povestește cum angajata Simona Iancu nu știa nici măcar să deshidă un calculator.

„I-au explicat că trebuie să dea enter, domnișoara a apăsat pe ecranul calculatorului. A văzut că nu s-a deschis a mai insistat o dată, tot nu s-a deschis calcultator. Colegii au întrebat: Totuși, nu ați mai lucrat după terminarea facultății? Ba da, am lucrat cinci ani la Master. Oh, super, cinci ani, dar totuși nu-i cam mult la master? Ah, da, dar la Master Club. Lucrase la un club care se numea Master. Și avea abilități pentru case de marcat, atunci când apeși pe ecranul casei de marcat.”, a spus acesta pentru Recorder.

Citeşte şi: Termoenergetica, anunţ-bombă după tragedia de la Balş: „Există un act care obligă spitalele să asigure confortul termic din resurse proprii”