Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre bugetul pentru 2021. „Salarii, pensii, nu este nicio problemă”

Ministrul Finanţelor a dus clarificări, miercuri, în condiţiile în care există "foarte multă îngrijorare" privind situaţia economică a României, în contextul crizei COVID-19. Florin Cîţu a afirmat că a fost asigurată finanţarea pentru prima parte a anului viitor, precizând că nu există "nicio problemă" privind plata pensiilor şi salariilor.

16 dec. 2020, 13:01
Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre bugetul pentru 2021. „Salarii, pensii, nu este nicio problemă”
Sursa: Mediafax FOTO

Florin Cîtu a anunţat, printr-un mesaj video pe Facebook, care este situaţia financiară a României.

„Am văzut în spaţiul public, în ultima perioadă, foarte multă îngrijorare în ceea ce priveşte situaţia financiară a României. Vreau să vă asigur pe toţi că nu există nicio problemă.

Am asigurat finanţarea pentru prima parte a anului viitor, vorbim de cheltuielile pentru primele patru-cinci luni pentru anul viitor. Nu există nicio problemă pentru cheltuieli, mai ales cheltuieli în sănătate, investiţii. Banii deja îi avem. Nu este nicio problemă să le dăm drumul să facem aceste cheltuieli. Salarii, pensii, nu este nicio problemă”, a declarat ministrul Finanţelor.

Florin Cîţu: „Lucrăm la bugetul pentru 2021 pe structura actualului Guvern”

„În Ministerul de Finanţe deja am început să lucrăm la bugetul pentru 2021. Într-adevăr, lucrăm pe structura actualului Guvern, cu 16 ministere, dar o să fie foarte uşor de ajustat, dacă prin negociere politică se ajunge la o altă structură a Guvernului.

Situaţia financiară a României este pe mâini bune şi nu există niciun fel de problemă şi nu vor exista probleme în perioada următoare”, a mai precizat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîţu nu vrea să dea înapoi. PNL îi cere lui Orban acord scris de la USR PLUS și UDMR că îl acceptă premier – SURSE

Baronii liberali care s-au întâlnit marţi la partid într-o ședință, l-au înfruntat pe președintele partidului și s-au opus dorinței lui de a fi premier prin retragerea lui Florin Cîțu.

Potrivit unor surse Digi 24, se pare că Florin Cîțu nu vrea să se retragă și spune că va face asta doar dacă BPN al PNL va vota să facă acest lucru.

 USR PLUS neagă, însă, vehement această variantă prezentată de liberali

„Toate pozitiile din weekend au fost că trebuie să împărțim cele trei funcții. Acum, Orban forțează interpretarea că poate să fie oricine de la fiecare partid. În weekend s-a lucrat cu 2 scenarii de prim-ministru pe masă – Cîțu și Ciolos.

Conform deciziei Consiliului Național al PNL, propunerea de premier este de drept președintele PNL. Având în vedere această decizie, în cadrul BPN doar președintele PNL putea propune o altă persoană pentru poziția de premier. Acest lucru s-a întâmplat prin propunerea formulată de Ludovic Orban în persoana lui Florin Cîțu. Varianta nu a fost retrasă”, a declarat un lider USR PLUS, participant la discuțiile de la sfârșitul săptămânii.