Florin Cîţu, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre organizarea Untold şi Neversea. „Putem să vorbim şi de festivaluri, de concerte, de a reveni la o viaţă normală”

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri, că românii se pot gândi la participarea la festivaluri, concerte şi la revenirea la o viaţă normală "doar cu o campanie de vaccinare de succes". Şeful Executivului a dat asigurări că guvernanţii fac "tot ce este posibil să redeschidem economia".

16 apr. 2021, 16:52
Florin Cîţu, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre organizarea Untold şi Neversea. „Putem să vorbim şi de festivaluri, de concerte, de a reveni la o viaţă normală”

Florin Cîţu a precizat că a avut astăzi o întâlnire cu organizatorii de mari evenimente pentru a discuta despre condiţiile în care spectacolele şi concertele se pot desfăşura chiar şi în condiţii de pandemie.

„Astăzi am avut o întâlnire împreună cu domnul primar Boc şi cu organizatorii de mari evenimente. A fost o întâlnire foarte bună din mai multe puncte de vedere, o discuţie informală şi avem susţinerea domniilor lor pentru campania de vaccinare. Mesajul a fost foarte bine înţeles.

Putem să vorbim şi de festivaluri, de concerte, de a reveni la o viaţă normală, doar cu o campanie de vaccinare de succes. Este condiţia necesară pentru a putea să redeschidem economia. Vom face tot ce este posibil să redeschidem economia. Domniile lor sunt parte din Comitetul interministerial, prin intermediul Ministerului Culturii sau alte ministere. Soluțiile le vom discuta în perioada următoare, dar concluzia generală a fost: cu toții vom participa public la susținerea campaniei de vaccinare, este singura soluție pe care o avem, în acest moment”, a anunţat Florin Cîţu, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Citeşte şi: UNTOLD și Neversea ar putea avea loc cu testare COVID zilnică. Anunţul organizatorilor: „Avem resursele necesare”

În schimb, preşedintele USR Dan Barna continuă războiul politic cu premierul Florin Cîţu, după ce acesta l-a demis pe ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, Alianţa USR-PLUS declarând în urma demiterii că îi retrage sprijinul politic prim-ministrului.

Dan Barna a fost somat vineri de premierul Florin Cîţu să-i prezinte un raport cu privire la presupusa subraportare a numărului de morţi de Covid din România, acuzaţie adusă de fostul ministru Vlad Voiculescu. Cîţu susţine că, din poziţia de vicepremier, Dan Barna era direct răspunzător de supervizarea activităţii Ministerului Sănătăţii.

„Lucrurile trebuie clarificate, daca este asa. Eu ii cer public vicepremierului Dan Barna sa ne spuna daca stia aceste lucruri si ce masuri a dispus. Ii cer public domnului Barna sa prezinte in sedinta de guvern si public daca avea cunostinta de aceste acuzatii si ce masuri a dispus. Si nu glumesc. Nu a fost prezentata nicio nota de informare cu privire la aceste acuzatii, pentru ca as fi luat masuri.”, a spus Florin Cîţu.

Citeşte şi: Dan Barna, contraatac la premierul Cîţu pe tema subraportării morţilor de Covid: „În cadrul şedinţei de Guvern de ieri i-am transmis premierului că a primit o notă pe această temă”