EXCLUSIV. Rareş Bogdan aruncă bomba! Demiterile lui Vlad Voiculescu şi Andreei Moldovan au fost cerute de PNL încă de luni. „Au solicitat ca USR – PLUS să găsească un înlocuitor”

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a declarat, miercuri, în direct la România TV, PNL a cerut partnerilor din coaliţia de guvernare încă de luni să găsească înlocuitori pentru Vlad Voiculescu şi Andreea Moldovan.

14 apr. 2021, 23:15
EXCLUSIV. Rareş Bogdan aruncă bomba! Demiterile lui Vlad Voiculescu şi Andreei Moldovan au fost cerute de PNL încă de luni. „Au solicitat ca USR – PLUS să găsească un înlocuitor”

Rareş Bogdan a reiterat că „nu se pune problema ca Florin Cîţu să nu se bucure de sprijnul PNL”. Prim vicepreşedintele PNL a reamintit că ordinul privind noile criterii de carantinare, care a fost semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat în Monitorul Oficial fără ştirea premierului Florin Cîţu.

„Nu vorbim de conţinutul celebrului ordin. Vorbim de modalitatea în care acest ordin a apărut în Monitorul Oficial. Dacă veţi studia acest ordin, veţi vedea o chestiune foarte gravă. În urma aplicării noilor norme, câteva sute de localităţi din România puteau intra în carantină exact în perioada sărbătorilor pascale, ceea ce era un dezastru din punctul nostru de vedere”, a precizat Rareş Bogdan.

Citeşte şi: Florin Cîţu a revocat ordinul privind noile criterii de carantinare. Prima decizie ca ministru interimar al Sănătăţii – surse

Europarlamentarul liberal susţine că „Florin Cîţu a avut toată răbdarea din lume”.

„La şedinţa coaliţiei unde am participat luni la ora 13, premierul Cîţu împreună cu Ludovic Orban, susţinut de mine şi de Iulian Dumitrescu, au solicitat ca USR PLUS să găsească un înlocuitor pentru domnul Vlad Voiculescu şi să găsească o soluţie pentru ca doamna Andreea Moldovan să fie schimbată din poziţia de secretar de stat.

Domnul Dan Barna şi colegii săi, în frunte cu doamna Dragu şi doamna Prună, au afirmat în şedinţa coaliţiei cu nu vor să renunţe la Vlad Voiculescu, că este o campanie media împotriva sa şi nu consideră că a greşit Vlad Voiculescu.

A venit acea declaraţie comună – caz unic în ultimii 31 de ani – în care un ministru dă declaraţii peste premier legat de sănătate, iar apoi acest ordin de aseară care practic i-au umplut paharul lui Florin Cîţu”, a mai precizat europarlamentarul Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan dă de pământ cu Andreea Moldovan. „A avut declaraţii care au contravenit declaraţiilor preşedintelui”

„Doamna Moldovan, în ultimele trei săptămâni, a avut declaraţii şi acţiuni care au contravenit declaraţiilor preşedintelui României şi strategiei Guvernului.

Cred că Vlad Voiculescu ar fi greşit dacă ar fi oprit din ieşirile pe scenă ale doamnei Moldovan. Declaraţiile sale creeau prejudicii nu doar partidelor aflate la guvernare, ci vorbim despre o situaţie complicată pentru agenţii economici”, a mai precizat europarlamentarul liberal.

Rareş Bogdan nu crede în ruperea coaliţiei. „Cred că USR nu vrea să creeze o criză majoră”

„Nu cred în ruperea coaliţiei. Cred că USR are lideri responsabili. Cred că USR nu vrea să fugă de la guvernare şi nu vrea să creeze o criză majoră. Cred că USR va acţiona responsabil. În cele din urmă, vor găsi un înlocuitor pentru Vlad Voiculescu.

Citeşte şi: EXCLUSIV Traian Băsescu, scenariu-şoc privind criza din coaliţia de guvernare. „Un Guvern PNL – PSD ar fi o soluţie mai solidă decât alianţa cu USR. Deocamdată îi împiedică preşedintele”