Florin Cîţu, anunţ despre pensiile românilor: „Creşterea nu va avea nici o sursă de finanţare”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat la B1 TV faptul că creşterea pensiilor nu va avea nicio sursă de finanţare, chiar dacă va fi o creştere economică. Ministrul susţine că nu se poate discuta despre pensii fără discuţii despre investiţii.

RomaniaTV.net
08 iul. 2020, 19:00
Florin Cîţu, anunţ despre pensiile românilor: „Creşterea nu va avea nici o sursă de finanţare”

„Creșterea pensiilor nu avea nici o sursă de finanțare. Chiar și dacă am fi avut o creștere economică, tot ar fi fost o bombă pentru buget. Noi nu facem lucruri populiste. Nu putem să discutăm despre pensii fără să vorbim despre investiții. Acel 10 la sută înseamnă un punct procentual la buget, care este enorm” , a declarat ministrul.

Citeşte şi: Florin Cîţu, atac dur la adresa PSD: „Joacă poker cu vieţile românilor. S-au purtat ca nişte criminali, Ciolacu, Tăriceanu, Ponta”

De asemenea, Florin Cîţu a vorbit şi despre sectorul HORECA, acesta suţine că în situaţia în care lucrurile se vor înrăutăţi, aceştia vor avea de suferit. Mai mult decât atât, ministrul aşteaptă din partea restaurantelor să respecte toate regulile.

„În ceea ce priveşte sectorul HORECA, trebuie să fie foarte clar. Responsabilitatea este a sectorului. Dacă lucrurile se înrăutățesc, ei vor suferi pentru că oamenii nu se mai duc acolo. Mă aștept la restaurante să respecte toate regulile”, a spus Florin Cîțu.