Florin Cîţu, anunţ despre sistemul de pensii: „Nu avem soluții pe termen lung”

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a acordat un interviu pentru g4media.ro, unde a fost întrebat dacă lucrează împreună cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la noua lege a pensiilor, dar şi care este termenul de realizare a acestei legi.

RomaniaTV.net
29 ian. 2020, 20:51
Florin Cîţu, anunţ despre sistemul de pensii: „Nu avem soluții pe termen lung”

”Anul acesta ar trebui să terminăm. Dar mă îngrijorează structura sistemului de pensii. Pe termen scurt, putem găsi soluții pentru orice, sunt mai dure, complicate, dar, pe termen lung, nu avem soluții. Cum e el construit- acest sistem, cu un deficit foarte mare care crește foarte mult anual, nu ai cum, e un eșafodaj care se va dărâma. E nevoie de o reformă a sistemului de pensii care să pună mai multă greutate pe partea privată”, a spus Florin Cîţu, potrivit g4media.ro.

Citeşte şi: Orban vrea recalcularea pensiilor speciale: Şefimea şi-a tras pensii nesimţite. E sfidare la adresa celor care au muncit o viaţă

LEGEA PENSIILOR 2020. Cum se face recalculare după noua formulă

Legea nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii se va aplica abia de la 1 septembrie 2021, dată de la care ar urma să înlocuiască actuala lege, dacă, între timp, nu vor interveni alte schimbări.