Florin Cîţu, anunţ despre tăierea pensiilor şi salariilor. „Nu va fi vorba de austeritate în sectorul bugetar”

Ministrul Finanţelor a dat asigurări că nu se va ajunge la tăieri de pensii sau salarii, pe fondul crizei generate de pandemia de coronavirus. Florin Cîţu susţine că "nu va fi vorba de austeritate în sectorul bugetar, aşa cum a fost ea definită în 2010".

RomaniaTV.net
15 mai 2020, 19:04
Florin Cîţu, anunţ despre tăierea pensiilor şi salariilor. „Nu va fi vorba de austeritate în sectorul bugetar”

„Lucrurile în sectorul bugetar nu vor merge în direcţia aceasta. Eu vă spun de acum că nu va fi vorba de austeritate în sectorul bugetar, aşa cum a fost ea definită în 2010. Nici nu se pune problema de tăieri de salarii sau astfel de decizii. Vă spun din capul locului că nu se va ajunge la aşa ceva”, a declarat Florin Cîţu, la postul Digi 24, conform Agerpres.

Referitor la reforma administraţiei, ministrul Finanţelor a explicat că în acest moment există reorganizări în mai multe instituţii publice, iar, pe fondul perioadei de criză, a fost accelerată informatizarea în administraţie.

„Noi am fost transparenţi din primul moment, am venit cu un guvern cu 16 ministere, iar în acest moment există reorganizări în mai multe ministere. În paralel, am profitat de această situaţie şi am accelerat informatizarea aparatului administrativ. Informatizarea ANAF va aduce la buget cel puţin două puncte procentuale din PIB. De aceea trebuie făcută, bineînţeles că informatizarea şi reorganizarea ministerelor va duce la o altă configuraţie a aparatului administrativ. Este ceea ce am spus şi în primul moment”, a menţionat Florin Cîţu, conform sursei citate.

Ministrul Finanţelor a subliniat că aceste discuţii despre tăieri de salarii sau pensii „trebuie scoase din spaţiul public”.

„Repet nu va fi nicio discuţie despre tăieri de salarii sau pensii. Acestea trebuie scoase din spaţiul public. Mai mult, anul acesta au crescut salariile în sectorul bugetar, le-am plătit în fiecare lună la timp, mai mult, în condiţii chiar de criză economică, nu ne-am plâns, am reuşit să le plătim la timp, am plătit unele mai devreme. Deci, în ceea ce priveşte salariile şi pensiile nu se va discuta despre aşa ceva, asta trebuie să iasă din spaţiul public”, a concluzionat ministrul Finanţelor.

România are cea mai mare creştere economică anuală din UE în primul trimestru din 2020


loading...