Florin Cîţu anunţ tranşant despre legea salarizării: „Nu cred că vom avea sporuri! Poate doar în cazuri speciale”

Premierul României a venit cu un nou anunţ pentru români. Florin Cîţu a declarat că nu vor mai fi sporuri în noua lege a salarizării.

07 apr. 2021, 15:11
Florin Cîţu anunţ tranşant despre legea salarizării: „Nu cred că vom avea sporuri! Poate doar în cazuri speciale”

Florin Cîţu anunţ tranşant despre legea salarizării. Şeful Executivului susţine că aşteaptă de la toţi miniştrii Cabinetului puncre de vedere cu privire la această lege.

Florin Cîţu anunţ tranşant despre legea salarizării. Ce spune premierul

„Am avut mai multe lucruri de discutat. Am cerut ministerelor să vină cu puncte de vedere la legea salarizării. Eu mi-am exprimat opinia mea, aşa cum am anunţat nu cred că vom mai vedea sporuri, sau dacă vor exista, vor fi cazuri speciale.

Am avut o discuţie foarte bună, cu privire la PNRR, s-au discutat paşii în perioada următoare şi am cerut miniştrilor să se implice pentru ca proiectele din România să fiie finalizate. Am discutat astăzi şi despre revenirea României la normalitate la 1 iuniw 2021. E vorba de un prim pas, ar trebui să avem la finalul lunii mai 5 milioane de persoane vaccinate.  În iulie ar trebui să avem 70% persoane vaccinate. Vreau să pornim discuţia despre redeschiderea economiei. Trebuie să ne asigurăm că avem cele mai bine măsuri. FMI a venit cu o veste foarte  bună pentru România, avem o creştere de 6%, cu mult peste ce spuneam specialiştii.

Am discutat despre cheltuielile de personal. Avem o creştere aici. Noi avem o limită de 110 miliarde de lei pe care nu o vom depăşi. Mie mi-a arătat o creştere mai mare şi vreau să ştiu de unde vine această creştere. Aş vrea să fac un apel, aşa cum am făcut la autortiăţile locale, politicieni, biserică, aş vrea să fac un apel şi la mediul privat şi antreprenori, să susţină campania de vaccinare. Ieri am discutat cu HoReCa să ajute la vaccinarea tuturor angajaţilor de aici.  E nevoie de implicarea fiecăruia. Toată lumea trebuie să se implice, pentru a redeschide economia la 1 iunie. „, spune Cîţu.

Cu privire la Lockdown-ul 2 săptămâni, menţionat ca soluţie de Andreea Moldovan

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, spunea că o carantină de două săptămâni în România ar face minuni. Întrebat dacă Guvernul ia în calcul această „propunere”, Florin Cîțu a răspuns că „am avut o discuție cu doamna secretar de stat, iar ea dădea un exemplu teoretic.”

„Era o discuţie teoretică. Nu luăm în calcul o carantinare, nu va fi niciun lockdown, m-am opus total. Mergem în direacţia relaxării, dar trebuie să ne vaccinăm. Astfel nu avem şanse.”, a zis premierul.

Citeşte şi: FMI – Economia României va creşte cu 6% în acest an, peste estimările iniţiale. Reacţia premierului Cîţu