Florin Cîțu face un apel la primari și preoți: „Să meargă să facă campanie pentru vaccinare. E nevoie de implicarea lor”

Premierul Florin Cîțu face un apel la primarii, președinții de consilii județene și preoții să promoveze vaccinarea anti-Covid în perioada următoare pentru ca tot mai mulți oameni să se înscrie în platformă și să se imunizeze.

05 apr. 2021, 13:03
Florin Cîțu face un apel la primari și preoți: „Să meargă să facă campanie pentru vaccinare. E nevoie de implicarea lor”

„E momentul la sfârșitul lunii mai să discutăm de revenirea economiei. Fac un apel la primari și la președinții de consiliu județean să meargă să facă campanie pentru vaccinare și să prezinte datele. E nevoie și de o implicare a bisericii în campania de vaccinare, mai ales în mediul rural. Așa cum arată azi lucrurile, vom avea dozele necesare pentru a vaccina zece milioane de români la sfârșitul lunii iulie. Așa cum arată lucrurile azi, ele merg în direcția corectă”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu a anunţat că România ar putea reveni la normalitate începând cu data de 1 iunie. „Aşa cum arată azi lucrurile, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la sfârşitul lunii iulie”, a precizat şeful Executivului.

„Cerusem o analiză din momentul în care am luat decizia referitoare la supermarketuri, ce se întâmplă cu traficul. Pe mine mă interesează în timpul zilei, la fiecare oră. De asta durează mai mult, e o analiză care să ia în calcul contextul. În perioada Paştelui magazinele sunt mai aglomerate. De aceea, analiza durează mai mult, ca să înţelegem implicaţiile măsurilor pe care le-am luat în ultima perioadă.

Astăzi voi anunţa constituirea unui comitet interministerial prin decizia premierului care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. Vom începe! Acesta este primul jalon, prima borna pe care o punem pentru a reveni la normalitate”, a anunţat Florin Cîţu în cadrul unei conferinţe de presă.

Florin Cîţu, despre campania de vaccinare. Cinci milioane de români, vaccinaţi până la sfârşitul lunii mai

„Despre Campania de vaccinare, sunt două luni foarte importante pentru noi – lunile aprilie şi mai – pentru că în aceste două luni vom aproape 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România.

Sunt foarte importante pentru că la finalul lunii mai ar însemna în cel mai pesimist scenariu să avem aproape cinci milioane de persoane vaccinate şi într-un scenariu mai optimist – 6,3 milioane.”, a mai spus Cîţu.

„Cinci milioane de persoane vaccinate este o cifră importantă pentru noi pentru reprezintă aproape 35 la sută din populaţia adultă care trebuie vaccinată şi este momentul important ca la sfârşitul lunii mai să vorbim despre revenirea economiei”, a mai spus Cîţu.

Citiți și Vacanţele românilor NU vor fi condiţionate de vaccinul antiCOVID. Premierul Cîţu: „Fără certificat verde în ţara noastră”