Florin Cîţu: „Nu mai există nicio scuză să nu ne mai vaccinăm şi să ne revenim la normalitate cât mai rapid”

Premierul Florin Cîţu a făcut declaraţii, miercuri, la finalul ședinței de Guvern.

05 mai 2021, 15:08
Florin Cîţu: „Nu mai există nicio scuză să nu ne mai vaccinăm şi să ne revenim la normalitate cât mai rapid”

Citeşte şi: Florin Cîțu, vești bune pentru persoanele vaccinate: Vor putea renunța la mască în aer liber și vor putea ieși la restaurant

„Am aprobat un proiect de HR prin care donăm încă 100.000 de doze de vaccin Astrazeneca Republicii Moldova şi am pregătit şi detaliile pentru a dona 100.000 de doze în Ucraina. Începând de săptămâna aceasta, putem să şi vindem doze de vaccin AstraZeneca în Republica Moldova. 200.000 de doze lunar. Aceasta fost discuţia cu Republica Moldova”, a declarat premierul Florin Cîţu,

Citeşte şi: EXCLUSIV. Reacție Agent Green: ”Ursul este de Cartea Recordurilor. Este deja în Austria, prințul a venit să își ia trofeul, nu să ajute”

„Tot în şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat programul de convervenţă al României. E foarte important. Vom avea şi PNRR. În toate sunt reforme în sistemul de pensii, salarizare, adminisraţie publică. Acest plan de convergenţă apare înaintea aprobării PNRR”, a mai precizat Cîţu.

Florin Cîţu, întrebat dacă acordarea de facilităţi persoanelor vaccinate ar fi discriminare. „Am văzut că şi Germania foloseşte aceste model”

„Vineri o să fie comitetul interiministerial şi aceastea sunt propuneri pe care le vom discuta împreună cu Ministerul Sănătăţii, MAI, Ministerul Justiţiei. Vom vedea care sunt soluţiile

Există un mod de a motiva populaţia. Fiecare ţară are un mod de a motiva populaţia. Am văzut că şi Germania foloseşte aceste model. Dacă în Germani este ok să aibă beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că putem să fim şi noi ok.

Până la urmă vaccinarea este singura soluţie de a scăpa de pandemie.

Faptul că lumea se vaccinează, e normal, din punctul meu de vedere, să poţi să beneficiezi şi ca restricţiile să fie ridicate pentru cei care se vaccinează”, a explicat premierul.

Cîţu, despre implicarea artiştilor în campania de vaccinare. „Nu e nevoie să vină Guvernul să împingă pe toată lumea de la spate”

„Această campanie, am văzut artişti care au anunţat public că s-au vaccinat sau că se vaccinează. Nu e nevoie să vină Guvernul să împingă pe toată lumea de la spate.

Această vaccinare este un bun public. Toţi beneficiem de ea. Guvernul a făcut un efort şi are dozele disponibile pentru toată lumea să se vaccineze, avem centre de vaccinare.
Începând din acest week-end ne putem vaccina fără programare, doar cu buletinul şi în centre unde avem doar Pfizer şi Moderna. Există vaccin, există centre de vaccinare. Se deschide şi un maraton.

Nu mai există nicio scuză să nu ne mai vaccinăm şi să ne revenim la normalitate cât mai rapid”, a afirmat premierul.

Cum stimulează Guvernul vaccinarea în România. „În birourile companiilor dacă toate persoanele sunt vaccinate să nu se mai poarte mască”

„Cel mai bun stimulent – revenirea la normalitate – o viaţă fără mască, în care putem să circulăm oricând, oriunde. Ăsta este cel mai bun stimulent.

Noi am oferit companiilor în România centre de vaccinare în companii. Se poate face acest lucru. În acelaşi timp, va mai fi o propunere în comitetul interministerial ca în birourile companiilor dacă toate persoanele sunt vaccinate să nu se mai poarte mască, de exemplu. E o propunere.

Vom vedea de motivaţii financiare dacă este nevoie, dar eu cred că suntem responsabili şi vrem să revenim la normalitate”, a spus premierul.