EXCLUSIV. Reacție Agent Green: ”Ursul este de Cartea Recordurilor. Este deja în Austria, prințul a venit să își ia trofeul, nu să ajute”

Agentul care a făcut public cazul ursului ucis de prințul austriac a făcut primele declarații la România TV. Acesta susține că Arthur este un animal atât de mare încât se încadra în Cartea Recordului.

05 mai 2021, 13:35
EXCLUSIV. Reacție Agent Green: ”Ursul este de Cartea Recordurilor. Este deja în Austria, prințul a venit să își ia trofeul, nu să ajute”

EXCLUSIV. Reacție Agent Green. Agenția a știut de cazul ursului încă de când acesta a fost ucis, însă a durat până când toate hârtiile au fost adunate. Totul a pornit după ce un proprietar din Covasna a raportat un urs care i-a atacat curtea. Ulterior, prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a venit în țară sub pretextul de a ajuta localnicii.

Conform lui Gabriel Păun, ursul Arthur era demn de Cartea Recordului , fiind chiar aproape de maximum. Mai mult decât atât, agenția îl monitoriza pe urs de mai mulți ani. În prezent, carnea și blana sunt în Austria. Agentul îl acuză pe prințul austriac că a venit în România să își ia trofeul, nu să ajute localnicii din Covasna.

Citește și: SCANDALOS | Ministrul Mediului ia apărarea prinţului care a împuşcat cel mai mare urs din România. „Este extrem de greu să stabilești exact ursul”

EXCLUSIV. Reacție Agent Green

”Știm de caz imediat după împușcare, dar a durat ceva timp până să obținem hârtiile și să ieșim public. Acum că avem toate hârtiile în mână am mers pe cazurile unde am găsit deficiente la dosarele de derogare. Un proprietar din Covasna și-a amintat că în această vară i-a fost atacată proprietatea de o ursoaică și a făcut cerere, apare prințul sub pretextul că împușcă ursoaica raportată de omul respectiv și pleacă cu el. Exact asta a fost suspiciunea” , a declarat agentul.

Am stat de vorbă cu domnul chiar de la ferma unde s-a întâmplat atacul, am rămas șocați când am văzut ca nu are niciun fel de gard vecin cu pădurea. Mi s-a părut o instigare pentru animalele care trăiesc lângă sat. Așa se întâmplă lucrurile în România de ani de zile, am rămas șocat că în momentul în care se dă derogarea nu merge și un jandarm, o autoritate. Ochii mei nu au văzut un animal așa mare, este de domeniul cărții recordului, este aproape de maximum. Noi îl știm pe urs de mai mulți ani, îl urmărim. Ursul s-a dus acolo în Austria, prințul a venit să își ia trofeul, nu să ajute localnicii. La minister doresc să fugă de responsabilitate” , a adăugat agentul pentru România TV.

Citește și: George Simion, reacție furibundă după uciderea ilegală a ursului: ”România nu este groapa de gunoi a nimănui”

EXCLUSIV. Reacție Agent Green. Cel mai mare urs din România a fost ucis de un prinț din Austria

Asociațiile Agent Green și VGT acuză un prinț din Austria de uciderea celui mai mare urs din România, Arthur. Totul, sub pretextul eliminării unei ursoaice din Covasna, care face stricăciuni în gospodăriile localnicilor.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein ar fi venit în România în luna martie a acestui an și contra unei taxe de 7.000 de euro și-a fundamentat uciderea celui mai mare urs, totul prin derogarea oferită de ministerul mediului din România acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat mai multe pagube la unele ferme din Ojdula, județul Covasna, conform asociației Agent Green într-un material postat pe site-ul propriu.

Se pare că prințul nu a omorât ursoaica vizată, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu se apropiase niciodată de casele localnicilor.  Ursul Arthur a fost observat vreme de mai mulți ani de rangerul Agent Green din zona respectivă și era recunoscut ca fiind un exemplar sălbatic și neobișnuit cu prezența omului și sursele de hrană oferite de acesta.