Florin Cîţu anunţă când se redeschid şcolile. Care este condiţia

Premierul Florin Cîţu a anunţat că şcolile pot fi redeschise pe 8 februarie dacă se va menţine tendinţa de scădere a numărului de infectări cu COVID-19. Şeful Executivului a avertizat că trebuie respectate în continuare regulile pentru a diminua răspândirea virusului SARS-COV-2.

06 ian. 2021, 17:05
Florin Cîţu anunţă când se redeschid şcolile. Care este condiţia

Florin Cîţu a anunţat când se redeschid şcolile, după ce a discutat cu vicepremierii Kelemen Hunor şi Dan Barna. Premierul a precizat că este posibil ca şcolile să fie redeschise la începutul lunii februarie.

„Am avut o discuţie şi cu domnul Kelemen Hunor şi cu domnul Dan Barna. Da, şi eu vreau să fie redeschise şcolile şi restaurantele. Dacă nu va fi problema asta pe sănătate, acestea vor fi redeschise. Personal cred că trebuie să facem eforturi pentru ca şcoala să fie deschisă cât mai repede.

Până acum am văzut că a scăzut numărul infectărilor şi am ajuns la un număr confortabil. Dacă se menţine şi păstrăm această tendinţă descendentă, putem să deschidem şcolile pe 8 februarie. Dar, repet trebuie reduse efectele pandemiei”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, după şedinţa de Guvern, conform News.ro.

Vor primi profesorii bani pentru a se vaccina anti-Covid-19 când se redeschid şcolile?

De asemenea, Florin Cîţu a fost întrebat dacă profesorii vor primi un stimulent financiar pentru a se vaccina anti-COVID-19, precum

„Nu. Nu este un stimulent financiar pentru medici să se vaccineze, este pentru medicii de familie să ajute campania de vaccinare, să înscrie oameni să se vaccineze. Deci, nu”, a răspuns Florin Cîţu,

„În România există un interes pentru vaccinare. Nu luăm în calcul așa ceva. Nu aș merge pe estimări și pe sondaje, mergem pe ce se întâmplă în realitate. Veți vedea că va fi o campanie de vaccinare de succes”, a mai spus Florin Cîțu.

Florin Cîţu anunţă când se redeschid şcolile. Până când continuă învăţământul online

Explicaţiile lui Florin Cîţu vin în contextul în care preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că, în opinia reprezentanţilor Uniunii, învăţământul clasic trebuie reluat din 8 februarie, în special grădiniţele, clasele primare şi terminale a VIII-a şi a XII-a.

Kelemen Hunor a mai precizat că UDMR încearcă să „impună” această opinie şi partenerilor de guvernare.

De asemenea ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru continuarea învăţământului exclusiv online până în 8 februarie, dar a afirmat că îşi doreşte ca semestrul al doilea să se deruleze „în maniera clasică”.

Citeşte şi: Alexandru Rafila cere redeschiderea şcolilor şi creşterea ratei de vaccinare