Florin Cîţu anunţă când vor veni primii bani din PNRR: „Vreau să văd eu partidul care nu votează PNRR”

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Layen, va veni la Bucureşti pe 27 septembrie, ceea ce înseamnă că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este aprobat pentru România, a declarat, vineri, premierul Florin Cîţu.

21 sept. 2021, 17:14
Florin Cîţu anunţă când vor veni primii bani din PNRR: „Vreau să văd eu partidul care nu votează PNRR”

Şeful Executivului a participat vineri seară la dineul oficial ce marchează închiderea evenimentelor organizate la Bucureşti cu prilejul Anului European al Căilor Ferate, prilej cu care a dat unele informaţii legate de PNRR, pe care le-a detaliat marţi, cu ocazia unui briefing de presă.

„Doamna Ursula von der Layen şi-a anunţat programul şi va veni în România pe 27 septembrie, ceea ce înseamnă că PNRR este aprobat pentru România, aşa cum am spus. Şi cealaltă veste bună, din cele 48 de miliarde de euro, din toate programele pe dezvoltare rezilientă în Europa, 9,7 miliarde de euro sunt pentru Transporturile din România.

Deci, o sumă importantă se alocă României pentru transport şi PNRR este aprobat efectiv, doamna Ursula vine să semneze pe 27 septembrie. După cum ştiţi, până pe 25 este în Statele Unite. Orice alte zvonuri care au existat pe piaţă… Deci, cine spunea că nu se aprobă acest PNRR, s-a aprobat şi vine pe 27 şi o să fie foarte bine şi o să începem să implementăm acest proiect”, a afirmat Cîţu.

Citeşte şi: Ioana Mihăilă îi răspunde lui Florin Cîţu, care a cerut o anchetă despre cum a fost pregătit valul patru: „S-ar putea să fie surprins!”

Florin Cîţu anunţă primii bani din PNRR: „În noiembrie sau decembrie”

„Banii vor veni, prima tranșă, la finalul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie. Toți cârcotașii care au stat pe spate și au spus că nu se face, se face. Referitor la reforme, am pus totul în PNRR pentru că eu nu vreau să mai avem discuții.  Vreau să văd eu acel partid care nu votează PNRR. Chiar dacă am rămas la guvernare numai PNL și UDMR ne-am ținut de program”, a declarat marţi Florin Cîțu.

Citeşte şi: Un nou maxim istoric orar al pieței spot de energie electrică: 1.202 lei/MWh