Florin Cîţu anunţă creşterea economiei cu 2.8%: România are cea mai rapidă revenire economică din istorie ca răspuns la cea mai mare criză din ultima sută de ani

Florin Cîţu vine cu veşti excelente pentru români. Premierul a anunţat că economia a crescut în primul trimestru din 2021 cu 2.8%.

18 mai 2021, 09:53
Florin Cîţu anunţă creşterea economiei cu 2.8%: România are cea mai rapidă revenire economică din istorie ca răspuns la cea mai mare criză din ultima sută de ani

Florin Cîţu anunţă creşterea economiei cu 2.8%. Şeful Guvernului spune că ţara noastră are cea mai rapidă revenire economică din istorie ca răspuns la cea mai mare criză economică din ultima sută de ani.

Florin Cîţu anunţă creşterea economiei cu 2.8%: Am promis. Am făcut. Felicitări românilor!

„Am promis, am făcut. Economia României a crescut cu 2.8% în primul trimestru din 2021.

Felicitări, români! România are cea mai rapidă revenire economică din istorie ca răspuns la cea mai mare criză economică din ultima sută de ani. Am luat cele mai bune măsuri și economia a răspuns pozitiv. Acum pregătim toate măsurile ca economia României post-pandemie să fie mai puternică, mai competitivă, mai rezilientă.

În următorii ani eu mă aștept la o creștere economică, care să spulbere toate estimările făcute până acum și de care să beneficieze TOȚI romanii.
#RomaniiTrebuieSaStie”, spune Florin Cîţu.

Premierul Florin Cîţu a declarat în urmă cu câteva săptămâni că nu vrea ca România să mai treacă printr-un lockdown total, și că doreşte ca economia să fie deschisă, lucru pe care ”România l-a reuşit până acum”.

Cîţu afirmă că e nevoie de o economie sănătoasă, dar este nevoie şi de oameni sănătoși pentru a avea o economie puternică.

Premierul Florin Cîţu participă, marţi, la videconferinţa ”Bursa în anul crizei sanitare şi al incertitudinilor economice”.

”Este o perioadă complicată, avem de administrat această situaţie cu criza de sănătate (…) Aţi spus că anul trecut a fost un an dificil, dar, dacă ne uităm la rulajul pe care l-a avut Bursa de la Bucureşti, vedem că a crescut”, a afirmat Cîţu.

Premierul a spus că anul trecu, statul a injectat lichidități în economie, dar a şi modificat legislaţia care ajută companiile româneşti să se capitalizeze.

”Pentru mine important este – şi am spus de multe ori (…) că nu doresc să mai avem un lockdown, că putem să avem şi o economie deschisă, în majoritatea ei, şi să ne luptăm şi cu pandemia.

Şi până acum am reuşit. Ai nevoie de economie sănătoasă (…) dar ai nevoie şi de oameni sănătoşi pentru a avea o economie puternică”, a mai declarat premierul.

Citeşte şi: Lockdown-urile din timpul pandemiei au provocat pagube de 10 mii de miliarde de euro economiei mondiale