Florin Cîţu anunţă desfiinţarea SIIJ: „Reforma în Justiţie este deja agreată în coaliţie. Vom adopta proiectul de lege”

Soarta Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie pare pecetluită, după ce premierul Florin Cîțu a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă la revenirea de la Bruxelles, că are încredere în ceea ce face ministrului Justiției în cazul SIIJ și că decizia politică a fost luată deja în cadrul Coaliției.

13 feb. 2021, 20:59
Florin Cîţu anunţă desfiinţarea SIIJ: „Reforma în Justiţie este deja agreată în coaliţie. Vom adopta proiectul de lege”

Florin Cîţu a declarat că proiectul de lege pentru reforma din Justiţie va fi aprobat de Guvern şi va fi trimis în Parlament pentru a fi supus dezbaterii şi votat.

„Reforma în Justiţie este deja agreată de coaliţia de guvernare. Am încredere în ministrul Justiţiei că ştie ce face, am înţeles că vine spre Guvern, vom adopta proiectul de lege şi îl vom trimite spre Parlamentul României.”

Lideri UDMR au spus că, deşi susţin desfiinţarea SIIJ, nu sunt de acord cu trecerea competenţei de investigare a magistraţilor de înapoi la DNA, aşa cum prevede proiectul de lege al lui Stelian Ion, scrie Stiripesurse.

Ieri Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) a dat un aviz consultativ negativ la propunerea proiectului de desființare a SIIJ.

Florin Cîţu ignoră protestele împotriva desfiinţării SIIJ

Zeci de oameni s-au adunat, joi, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de decizia Guvernului Cîţu de a desfiinţa Secţia Specială. Printre protestatari se numără şi Diana Şoşoacă. Senatoarea exclusă din AUR susţine că desfiinţarea SIIJ este o „inadimisibilă” pe motiv că Secţia specială este „singura entitate care se mai ocupă de cercetare acestor abuzuri şi erori din Justiţie”.

„Cum să se desfiinţeze SIIJ? În condiţiile în care nu avem o lege a răspundere a magistraţilor, SIIJ este singura entitate care se mai ocupă de cercetare acestor abuzuri şi erori din Justiţie.

Este inadmisibil ceea ce se întâmplă. Dacă desfiinţăm SIIJ, hai să desființăm tot.

DNA doarme, DIICOT doarme. SIIJ nu doarme. De ce să o desfiinţeze? Secţia Specială trebuie să aibă parte de câteva schimbări, dar nu desfiinţezi o instituţie care face dreptate”, a declarat Diana Şoşoacă, la România TV.

Senatoarea de Iaşi, exclusă recent din AUR, a criticat coaliţia de guvernare deoarece vrea să desfiinţeze o instituţie „care chiar îşi face treaba pentru că anchetează pe cei care fac abuzuri în Justiţie”.

Citeşte şi: Ministrul Stelian Ion a găsit soluția pentru MAGISTRAȚI ca „să nu se mai pensioneze devreme”

 


loading...
Partenerii noștri