Florin Cîțu anunță mai multe controale în țară: ”Nimeni nu este mai presus de lege”

Premierul României a discutat cu primarii municipiilor și președinți ai Consiliilor Județene și susține că dorește ca economia să rămână deschisă. Florin Cîțu a făcut apel la autoritățile locale să se implice în aplicarea măsurilor de protecție sanitară.

24 mart. 2021, 08:56
Florin Cîțu anunță mai multe controale în țară: ”Nimeni nu este mai presus de lege”

Florin Cîțu anunță mai multe controale în țară. Premierul consideră că măsurile actuale ( purtarea măștii în spații publice, distanțarea, evitarea aglomerației și vaccinarea populației) trebuie strict respectate pentru a nu fi necesare alte decizii, cum ar fi carantinarea zonală.

Florin Cîțu susține că nimeni nu este mai presus de lege și toate măsurile în vigoare trebuie respectate de cetățeni. Prin urmare, polițiștii și jandarmii vor face verificări ca legea să fie respectată. Premierul a anunțat că va crește capacitatea de vaccinare, iar de la jumătatea lunii aprilie se va ajunge la 100.000 de doze zilnic.

Citește și: Ludovic Orban explică de ce este în conflict cu Cîţu: „M-a deranjat că au fost eliberaţi din funcţie oameni fără să li se explice. Dacă vorbea cu mine, găseam o soluţie”

Florin Cîțu anunță mai multe controale în țară

”Am continuat ieri discuțiile cu reprezentanții autorităților locale – primari ai municipiilor și președinți ai Consiliilor Județene. Suntem preocupați cu toții să protejăm sănătatea și viața cetățenilor, să menținem economia deschisă. Sunt obiective comune, asumate responsabil și determinat, indiferent de formațiunile politice din care facem parte. Am făcut apel la reprezentanții autorităților locale să se implice în continuare în aplicarea cu fermitate a actualelor măsuri de protecție sanitară, în derularea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 și în informarea corectă a oamenilor.

Ar fi suficientă respectarea strictă a actualelor măsuri – purtarea măștii sanitare în spații publice, distanțarea, evitarea aglomerației – în paralel cu procesul susținut de vaccinare pentru a nu fi necesare alte decizii restrictive sau carantinarea zonală pentru limitarea răspândirii virusului. Am analizat cu primarii și președinții Consiliilor Județene soluțiile pentru ca pe stradă, în mijloacele de transport în comun, în magazine sau piețe, în școli sau la locul de muncă, toți cetățenii să-și protejeze sănătate și să nu îi pună în pericol pe cei din jur. Nu este permis ca o mână de oameni care încalcă normele sanitare și legea să pună în pericol viața și sănătatea majorității cetățenilor. Reprezentanții instituțiilor statului – polițiștii, jandarmii – vor fi în mijlocul oamenilor și vor face verificări pentru ca legea să fie respectată. Nu facem rabat, nu facem excepții. Nimeni nu este mai presus de lege.

În paralel, vom crește capacitatea de vaccinare, astfel încât, la jumătatea lunii aprilie să ajungem la efectuarea zilnică a 100.000 de doze și să pătrundem mai mult în zonele rurale sau greu accesibile, cu centre mobile de vaccinare. Înțeleg efortul făcut de toată lumea în această perioadă, însă este nevoie să continuăm pentru că în următoarele două luni cele câteva milioane de doze de vaccin care vor ajunge în România vor fi decisive pentru a depăși cu bine pandemia” , a declarat Florin Cîțu.

Citește și: Alexandru Rafila a spus clar cine este vinovat pentru creşterea numărului cazurilor de Covid: „Ministerul Sănătăţii cu cel din fruntea lui”