Alexandru Rafila a spus clar cine este vinovat pentru creşterea numărului cazurilor de Covid: „Ministerul Sănătăţii cu cel din fruntea lui”

Deputatul PSD Alexandru Rafila a fost prezent marţi la o conferinţă de presă susţinută de mai mulţi membri marcanţi ai social-democraţilor, la sediul central al partidului, şi a vorbit despre situaţia epidemiologică în care a ajuns din nou România, cu multe localităţi deja carantinate.

23 mart. 2021, 18:44
Alexandru Rafila a spus clar cine este vinovat pentru creşterea numărului cazurilor de Covid: „Ministerul Sănătăţii cu cel din fruntea lui”

Alexandru Rafila a spus clar că îl consideră vinovat pe Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătăţii, pentru că „nu s-a ocupat de sănătate”, deşi PSD a propus măsuri încă de când incidenţa în Bucureşti era de aproximativ 2 la mie, dar acestea nu au fost luate în calcul.

„De ce am așteptat 90 de zile? Noi ajugem la 6 la mie și întrebăm ce facem acum? Noi am propus măsuri la 2 la mie. Atunci au fost tot felul de discuții despre cine a luat vaccin și cine nu a luat vaccin. Nu avea nicio legătură cu contextul epidemiologic.

Alexandru Rafila îi cere preşedintelui Iohannis să intervină: „Este responsabilitatea lui”

Nu neaparat că sunt propunerile noastre, că sunt chestiuni tehnice. Eram la 2 și am ajuns la 6. Să-și asume responsabilitatea cei care nu au făcut! Auzim că PSD a propus carantinarea orașelor. Nu! Noi am propus măsuri ca să nu ajungem aici. Sunt acolo să facă ceva, nu să ne spună că nu sunt locuri în spitale.

Ministerul Sănătății e responsabil cu cel care e în fruntea lui (n.r. Vlad Voiculescu).

Din păcate Ministerul Sănătății nu s-a ocupat de sănătate.  Este responsabilitatea președintelui să pună toți oamenii la masă. Faptul că am ajuns aici nu poate fi imputată PSD. Toate măsurile luate în perioada următoare trebuie asumate.

Cu siguranță limitarea unor acțiuni fizice e o măsură implementat în multe țări”, a spus Alexandru Rafila în cadrul unei conferințe de presă.

Sorin Grindeanu, Alexandru Rafila, Radu Oprea și Victor Negrescu la sediul PSD – 23.03.2021

Conferință de presă pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență susținută de deputatul Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte #PSD, Prof. dr. Alexandru Rafila, deputat PSD, senatorul Stefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, și europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte PSD, la sediul PSD

Posted by Partidul Social Democrat on Tuesday, March 23, 2021

Citeşte şi: PSD lansează cel mai dur atac la adresa PNRR: „Cred domnii de la guvernare că vor păcăli Comisia Europeană cu astfel de glume. Este calea sigură spre un eşec de proporţii” VIDEO