Florin Cîţu anunţă facilităţi fiscale pentru angajatori. "Trebuie să-i stimulăm pe cei care sunt bun-platnici în acest moment"

Publicat: Luni, 18 Mai 2020 23:29 // Actualizat: Luni, 18 Mai 2020 23:29 // Sursa: romaniatv.net

Florin Cîţu a anunţat, luni, că pregăteşte motivaţii fiscale pentru angajatorii care îşi achită taxele şi impozitele. De asemenea, ministrul Finanţelor a vorbit şi despre măsuri pentru cei care lucrează în mall-uri.

"A fost o primă fază a crizei în care s-au injectat bani în economie în toate sectoarele. Intrăm în etapa a doua, şi am intrat şi cu IMM-Invest, dar şi cu alte programe suplimentare unde eu cred că trebuie să alocăm resursele în acele sectoare unde vedem un randament din ce în ce mai mare.

Cred că aceste resurse, o parte dintre ele, vor fi decontate la CE, sunt programe şi vom avea un ghid clar în ce sectoare se pot duce. În acelaşi timp, pregătesc motivaţii fiscale pentru angajatori. Am câteva lucruri pentru bun-platnici, pentru că trebuie să-i stimulăm pe cei care sunt bun-platnici în acest moment. Veţi vedea în perioada următoare că nu ne oprim aici. Mai avem câteva măsuri care să-i ajute.

În acelaşi timp, ne uităm la câteva măsuri pentru cei care lucrează în mall-uri, câteva idei, dar sunt şi câteva mall-uri care nu au cerut chirie. Acolo să vedem cum putem să-i ajutăm. Vor avea nevoie de repornire", a declarat Florin Cîţu la postul B1 TV, conform Agerpres.

Domeniul în care se caută forţă de muncă în timpul crizei COVID-19

Ministrul Finanţelor a explicat că se caută soluţii pentru a-i ţine în ţară pe românii care au revenit din străinătate. Potrivit acestuia, în sectorul retail este nevoie de un număr de 10.000 de persoane.

"Căutam forţă de muncă calificată şi voiam să vină românii în ţară să lucreze. Până acum o lună şi ceva aveam probleme cu forţa de muncă. Şi acum în sectorul retail se caută deja 10.000 de persoane. Companiile mari caută acum 10.000 de persoane. În sectorul construcţiilor, rezidenţial, unde o mare parte dintre români lucrau în afară, acolo nu s-au închis lucrurile şi veţi vedea că vor continua.

Premierul a spus foarte clar că (autostrada - n. r.) Sibiu-Piteşti este un obiectiv principal, mai există şi extinderea la Aeroportul Otopeni, mai sunt câteva proiecte mari, unde vom avea nevoie de forţă de muncă. Extinderea în retail va avea nevoie de forţă de muncă. Cred că aceasta este cea mai importantă provocare pentru acest guvern: să găsească soluţii pentru a-i ţine în ţară pe românii care au revenit. Aici este provocarea. Au venit acum în ţară, haideţi să facem ceva pentru ei, condiţii pentru ca ei să rămână aici! Cred că vom reuşi şi acest lucru", a susţinut ministrul Finanţelor, conform sursei citate.

Guvernul a stabilit data la care se vor deschide terasele. Când va începe sezonul estival în România

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
angajatori Florin Citu Guvern măsuri ministrul Finanţelor
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H