Florin Cîţu anunţă primul eveniment sportiv cu public: „Cupa României va fi cu spectatori, sper să ajung şi eu”

Florin Cîţu a anunţat joi, la finalul şedinţei de Guvern, că finala Cupei României va fi primul eveniment sportiv cu spectatori. De asemenea, premierul a precizat că ziua de 22 mai va fi ziua în care toţi miniştrii vor ieşi în stradă pentru a susţine campania de vaccinare.

13 mai 2021, 14:47
Florin Cîţu anunţă primul eveniment sportiv cu public: „Cupa României va fi cu spectatori, sper să ajung şi eu”
Florin Cîţu anunţă primul eveniment sportiv cu public: "Cupa României va fi cu spectatori". Care sunt condiţiile

Florin Cîţu anunţă primul eveniment sportiv cu public. Premierul a declarat la finalul şedinţei de Guvern de joi că finala Cupei României va fi primul eveniment sportiv cu spectatori.

Florin Cîţu: Finala Cupei României, un eveniment în care vom avea spectactori

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii anunţă unde scăpăm de mască de la 1 iunie: „Va fi una din primele măsuri de relaxare”

„Vaccinarea continuă. Tot Cabinetul de miniştri iese în stradă pe 22 mai. Tot pe 22 mai se joacă şi finala Cupei României, e un eveniment în care vom avea spectactori. Sper să ajung şi eu acolo. O zi importantă – 22 mai Guvernul în stradă şi Cupa României. Cred că o să fiu la teatru sâmbătă cu un eveniment cultural cu spectatori.

Am discutat cu UEFA despre condiţiile pentru spectatori si am convenit cu ei ca variantele sunt vaccinare, test PCR în ultimele 72 de ore sau test rapid în ultimele 24 de ore”, a afirmat premierul la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Cîţu a precizat că semnele sunt bune în ceea ce priveşte pandemia.

„Numărul persoanelor testate pozitiv scade pe zi, avem toate judeţele în zona verde, Bucureştiul a eliminat din restricţii. Scenariul cu acest val, până şi eu am fost pesimist, a ţinut mai puţin, dar asta de datorează în mare, mare parte românilor care doresc să se vaccineze”, a mai spus premierul.

Citeşte şi Florin Cîţu, după vizita la Comisia Europeană pe tema PNRR: „Planul prezentat a fost foarte bine primit, Ursula voon der Leyen a spus că România face progrese”

Reamintim că Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat, joi,  953 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore în România. În Bucureşti, incidenţa COVID a scăzut la 1.3 cazuri la mia de locuitori, a anunţat prefectul Capitalei, Alin Stoica. În ultimele 24 de ore au fost raportate doar 95 de cazuri COVID în Capitală.

Până astăzi, 13 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.069.770 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.020.194 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 29.308 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 12.05.2021 (10:00) – 13.05.2021 (10:00) au fost raportate 75 de decese (47 bărbați și 28 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.475. Dintre acestea, 829 sunt internate la ATI.