Florin Cîţu anunţă schimbări fiscale în relaţia cu statul. Măsura va fi implementată din septembrie

Premierul Florin Cîţu a anunţat introducerea facturării electronice. Măsura va fi implimentată din septembrie, în cadrul unui program pilot, a precizat şeful Guvernului. Pentru început agenții economici vor utiliza un sistem de facturare electronică doar în relația cu instituțiile publice.

09 aug. 2021, 15:13
Florin Cîţu anunţă schimbări fiscale în relaţia cu statul. Măsura va fi implementată din septembrie

Florin Cîţu a anunţat că din septembrie 2021 agenții economici vor utiliza un sistem de facturare electronică pentru a încărca, stoca și descărca facturile pe care le emit, în relația cu instituțiile publice.

„Așa cum am promis, introducem facturarea electronică între firme.

Din septembrie 2021, agenții economici vor utiliza un sistem de facturare electronică pentru a încărca, stoca și descărca facturile pe care le emit, în relația cu instituțiile publice.

Măsura va fi implementată de Ministerul Finanțelor, prin Centrul Național pentru Informații Financiare, în cadrul unui program pilot.

Citeşte şi: BNR crește semnificativ prognoza de inflație. Mugur Isărescu: Creşterile din toamnă vor fi foarte mari

Este prima etapă de dezvoltare a sistemului informatic de facturare electronică care urmează sa fie generalizată in relațiile dintre toți operatorii economici”, a anunţat Florin Cîţu.

Premierul susţine că implementarea sistemului obligatoriu de facturare electronică, atât între agenții economici și instituțiile publice, cât și in relațiile dintre agenții economici va însemna „eficiență și predictibilitate în cheltuirea banilor de către instituțiile publice” şi „creșterea veniturilor colectate la bugetul național”.

„Odată cu operaționalizarea sistemului de facturare electronică în domeniul achizițiilor publice, România se aliniază standardelor europene din domeniu”, a conchis Florin Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîţu reacţie vehementă despre rectificarea bugetară: Nu accept solicitări pentru alocarea suplimentară. Nu ne batem joc de banii românilor!


loading...