Florin Cîţu: „Apartenenţa la Uniunea Europeană înseamnă acces la suficiente doze de vaccin”

Prim-ministrul Florin Cîţu afirmă, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Europei, că pandemia a arătat cât de importantă este solidaritatea europeană, el subliniind şi că apartenenţa României la Uniunea Europeană înseamnă, pe înţelesul tuturor, şi acces la suficiente doze de vaccin pentru ţara noastră.

09 mai 2021, 10:43
Florin Cîţu: „Apartenenţa la Uniunea Europeană înseamnă acces la suficiente doze de vaccin”

„Ziua Europei are o semnificaţie deosebită pentru Uniunea Europeană, statele membre şi cetăţeni, în contextul în care efectele pandemiei încă se resimt. Iar apartenenţa noastră la Uniunea Europeană înseamnă, pe înţelesul tuturor, acces la suficiente doze de vaccin pentru România. Din 2007 suntem parte din această mare familie europeană. Iar pandemia a aratat cât de importantă este solidaritatea în aceste vremuri dificile”, a transmis premierul Florin Cîţu în mesajul său de Ziua Europei.

De asemenea, şeful guvernului adaugă că România va beneficia de cei 29 de miliarde de euro din PNRR pentru dezvoltarea ţării şi redresarea sectoarelor economice afectate de pandemie. Florin Cîţu subliniază că se va asigura de acest lucru săptămâna viitoare, în cadrul unor discuţii la Bruxelles cu oficialii europeni.

Citeşte şi Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Europei: „Testul pe care Uniunea Europeană îl trece în contextul pandemiei este unul fără precedent”

În curând, vom beneficia de 29 de miliarde de euro, bani pe care îi vom folosi la dezvoltarea României şi la redresarea sectoarelor economice afectate de pandemie. Mă voi asigura de acest lucru săptămână viitoare, când voi discuta cu oficialii europeni la Bruxelles. Este esenţial să continuăm pe direcţia de creştere economică, toţi indicatorii de până acum ne arată că suntem pe drumul cel bun. Succesul nostru va fi şi succesul Uniunii Europene. La mulţi ani, Europa!„, mai afirmă premierul Florin Cîţu, în încheierea mesajului său.

Citeşte şi 9 mai, Ziua Europei. Ce semnifică şi cum este marcată

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis afirmă, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Europei, că anul acesta sărbătoarea de 9 Mai a venit într-un context încă marcat de pandemia de COVID-19, care a pus la grea încercare Uniunea Europeană şi statele sale membre, însă „provocările prin care trecem împreună nu diminuează, ci, dimpotrivă, reconfirmă relevanţa proiectului european”.

„Sărbătorim astăzi, 9 mai, Ziua Europei, într-un context încă marcat de pandemia de COVID-19, care a pus la grea încercare Uniunea Europeană şi statele sale membre. Este o bună ocazie să reflectăm asupra lecţiilor învăţate din experienţa ultimului an, dar şi un moment potrivit în care, pe fondul eforturilor de redresare şi al speranţelor reînnoite, putem realiza o proiecţie asupra viitorului Uniunii. Este, aşadar, un prilej de analiză, dar şi de reafirmare a principiilor şi a obiectivelor de bază ale Uniunii. Unitatea şi solidaritatea sunt elementele fundamentale ale Declaraţiei enunţate de către Robert Schuman în urmă cu mai bine de 70 de ani. Aceste două valori comune sunt la fel de relevante şi astăzi pentru construcţia europeană, pentru adaptarea, dezvoltarea şi progresul Uniunii Europene. Provocările prin care trecem împreună nu diminuează, ci, dimpotrivă, reconfirmă relevanţa proiectului european şi a unui răspuns unit şi solidar al statelor membre şi al instituţiilor europene”, afirmă şeful statului, în mesajul transmis duminică de către Administraţia Prezidenţială.