Florin Cîțu are soluția pentru oprirea pandemiei COVID. ”Este cea mai rapidă cale de a scăpa”

Premierul a anunțat că peste trei milioane de doze de vaccin au fost distribuite până în prezent în România. Conform acestuia, un milion de români au câștigat deja imunitate completă.

31 mart. 2021, 22:09
Florin Cîțu are soluția pentru oprirea pandemiei COVID. ”Este cea mai rapidă cale de a scăpa”

Florin Cîțu are soluția pentru oprirea pandemiei COVID. Conform acestuia, campania de vaccinare va accelara în perioada următoare, România urmând să primească în luna aprilie încă 3,3 milioande de doze de vaccin. Pentru luna mai se anunță un număr de peste cinci milioane de doze.

Premierul a anunțat că va crește capacitatea de administrare astfel încât românii care doresc să se vaccineze să aibă acces cât mai rapid. Florin Cîțu susține că își dorește ca România să revină la normalitate, iar vaccinarea rapidă a românilor este soluția.

Citește și: Pot renunța persoanele vaccinate anti-Covid cu ambele doze la masca de protecție? Ce a răspuns medicul Valeriu Gheorghiță

Florin Cîțu are soluția pentru oprirea pandemiei COVID

”Peste 3.000.000 de doze de vaccin administrate până în prezent! Vestea bună este că 1 milion de oameni au câștigat deja imunitate completă în urma administrării celor două doze. Avem două milioane de persoane care au primit prima doză. Accelerăm campania de vaccinare: în aprilie primim peste 3,3 milioane de doze de vaccin și peste 5 milioane de doze în luna mai. Vom crește capacitatea de administrare astfel încât oamenii care doresc să se vaccineze să aibă acces cât mai repede. Cu toții ne dorim să revenim la normalitate, iar vaccinarea este cea mai rapidă cale de a scăpa de pandemie” , a postat premierul României pe Facebook.

Premierul Florin Cîţu a explicat de ce au fost luate măsurile restrictive şi cum s-a ajuns la ele, dar în acelaşi timp a declarat că înţelege starea de oboseală a românilor şi că este dreptul oricărui cetăţean să protesteze, atâta timp cât nu încalcă legea. Florin Cîţu a explicat că noile restricţii au fost luate pentru a ajuta la încetinirea răspândirii coronavirusului pe termen scurt, în lunile martie şi aprilie, în aşa fel încât să poată fi accelerată campania de vaccinare.

Citește și: Amenzi usturătoare pentru această categorie de români. Trebuie să răspundă în 10 zile sesizarilor venite de la locatari

”Nu vrem şi nu am vrut să închidem economia. Am venit cu această variantă împreună de a avea soluţii şi măsuri care să fie implementate când avem o anumită incidenţă, dar am vrut neapărat să nu avem o soluţie unitară pentru toată România”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului” , a precizat Florin Cîțu.