Florin Cîțu aruncă vina pe PSD, după ce a pierdut toate funcțiile: „Pe ei i-am supărat!”

Florin Cîțu s-a recunoscut învins de PSD, după ce a pierdut toate funcțiile posibile, de la premier, președinte PNL, președinte de filială, până la președinte al Senatului României.

29 iun. 2022, 11:17
Florin Cîțu aruncă vina pe PSD, după ce a pierdut toate funcțiile: „Pe ei i-am supărat!”

După ce și-a anunțat demisia, în urma presiunilor interne din coaliție, premierul demis prin moțiune de cenzură, cu votul PSD, AUR și USR, a lansat atacuri la adresa social-democraților.

Astfel, Cîțu a declarat că executivul ar fi funcționat mult mai eficient fără PSD la guvernare. Totodată, premierul demis a dat vina pe partidul lui Marcel Ciolacu, pentru scoaterea sa din scenă, cu acordul premierului PNL Nicolae Ciucă.

„PSD! Pe ei i-am supărat, trebuie să ne uităm la rezultatele acestei guvernări”, a transmis premierul demis.

 

Reacția lui Florin Cîțu, după ce a pierdut și funcția de președinte la Senat

 

Întrebat despre „finalul carierei politice”, Cîțu a răspuns:

„Politică (n.r. – voi face), exact ce făceam și înainte. Acestea sunt funcții pe care le primești. Eu nu sunt în politică pentru mine, ci pentru români. Câtă vreme încearcă să ia măsuri împotriva românilor… Astăzi rezultatele inflației și ale crizei nu vin din neant. Iar această guvernare se face cu PSD, dacă nu se luau unele măsuri era ceva mai bine. Eu sunt senator, nu e nevoie de funcții. Deciziile se ia în urma unui vot pe care îl ai în partid”, a declarat politicianul.

Florin Cîțu a urca pe prima scenă a politicii românești pe o piesă celebră, cu susținerea lui Klaus Iohannis. Pe aceeași melodie vrea să și iasă din scenă:

„Aceeași melodie, ‘You can’t stop me now, la revedere!'”, a conchis Cîțu.

Despre Klaus Iohannis, care l-a tras pe linie moartă și pe Ludovic Orban, Florin Cîțu nu a oferit comentarii.

De când PSD a intrat la guvernare, Florin Cîțu nu a mai făcut parte din cercurile de negocieri dintre cele două partide aflate la guvernare, care și-au dat mâna din nou pentru „USL 2″.