Florin Cîţu, atac la PSD: În doi ani de guvernare PNL nu s-a vorbit de creşterea taxelor. După 6 luni cu PSD întreg sectorul privat e bulversat

Fostul premier Florin Cîţu susţine că în doi ani de guvernare liberală nu s-a vorbit de creşterea taxelor, ci au fost eliminate suprataxe şi supraaccize introduse de PSD în perioada 2017-2019. Cîţu acuză că în cele P luni de când PSD este la guvernare, întreg sectorul privat este bulversat.

19 iun. 2022, 14:02
Florin Cîţu, atac la PSD: În doi ani de guvernare PNL nu s-a vorbit de creşterea taxelor. După 6 luni cu PSD întreg sectorul privat e bulversat

Florin Cîţu susţine că PSD a bulversat cu declarațiile sale despre schimbarea Codului Fiscal și majorarea taxelor  sectorul privat din România.

„În doi ani de zile de guvernare liberală nu s-a vorbit de creșterea taxelor. Din contra, am eliminat suprataxe și supraaccize introduse de PSD în perioada 2017-2019.

PSD este la guvernare de 6 luni și întreg sectorul privat este bulversat pentru că nu știe ce taxe noi mai doresc psd-iștii să introducă. Au introdus deja excepțîi care costă bugetul miliarde de lei. Iar piața îi penalizează dur. Deja în 2022 DOAR pe dobânzi s-au dus mai mult de 10 miliarde lei. Să ne spună PSD ce se putea face cu acești bani în loc să crească profiturile băncilor”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Citeşte şi: Pensii şi salarii mai mici pentru zeci de mii de români. Cum s-ar aplica impozitul progresiv

Cîţu a ţinut să precizeze clar că „PNL a spus că nu introduce taxe noi și nu crește taxe”.

„Și trebuie să clarificăm un lucru. PNL a spus că nu introduce taxe noi și nu crește taxe. Nu este vorba doar de anul acesta. Este vorba de guvernarea PNL. Noi, liberalii, am arătat că putem să aducem venituri la buget și când eliminăm și reducem taxe.
Economia liberală este singura soluție pentru a dezvolta România pe termen lung sustenabil”, a mai scris Florin Cîţu.

Citeşte şi: Premierul Ciucă lansează primul atac la adresa PSD: „Nu este sănătos şi responsabil să te joci cu sistemul fiscal în perioade de instabilitate”

„Șmecheria cu nu introducem taxe anul acesta dar modificăm codul fiscal ca să introducem taxe peste 6 luni, nu ține. Programul de guvernare pe care PNL îl susține și pe care noi liberalii l-am votat nu are nimic in el despre taxe noi.
Liberalii susțin reformele. Pentru că liberalii se gândesc la România de mâine. Reformele, amânate 30 de ani de clasa politică, sunt acum în PNRR. Le-am introdus acolo anul trecut cu un scop și sunt direct legate de investițîi (bani gratis și împrumuturi cu dobânda ZERO). Investițiile și reformele merg împreună.
Facem reforma pensiilor, reforma salarizării în sectorul public și reforma în adminsitrație publică și investim 30 de miliarde de euro în economie. It is that simple.
Orice politician din cauza caruaia nu se fac aceste reforme este susceptibil de subminarea economiei națioanale”, a conchis fostul premier liberal.