Florin Cîțu, avertisment pentru miniştri la început de an. Va cântări mult la evaluarea lor

Premierul Florin Cîţu a anunțat că le va cere miniștrilor să prezinte, trimestrial, un plan de reformă / restructurare a companiilor de stat care au pierderi și că acest lucru va cântări în evaluarea pe care el o va face miniștrilor.

05 ian. 2021, 10:21
Florin Cîțu, avertisment pentru miniştri la început de an. Va cântări mult la evaluarea lor
Florin Cîţu, avertisment pentru miniştri la început de an. Va cântări mult la evaluarea lor

Premierul Florin Cîțu a anunţat că toate priorităţile din programul de guvernare vor avea finanţare în bugetul pe acest an, iar companiile de stat cu pierderi vor primi fonduri doar în baza unui plan de restructurare sau reformă.

„Pregătim bugetul pentru 2021. Toate priorităţile din programul de guvernare vor avea finanţare. În acelaşi timp, apare o modificare importantă. Companiile de stat cu pierderi primesc resurse de la buget doar în baza unui plan de restructurare/reformă. Vă spun clar tuturor. Fiecare proces de restructurare pe care îl voi dispune o să fie monitorizat şi judecat în Guvern”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

Citeşte şi: Măsura de 5% TVA pentru locuinţe de până la 140.000 de euro, amânată. Decizia neaşteptată a Guvernului Cîţu loveşte piaţa imobiliară

El a adăugat că va cere miniştrilor să prezinte trimestrial stadiul de implementare a acestor programe de restructurare/reformă.

„Voi cere miniștrilor să prezinte, trimestrial, stadiul de implementare al acestor programe de restructurare/reformă.
Planul de restructurare/reformă pentru companiile de stat cu pierderi reprezintă unul din indicatorii folosiți de mine la evaluarea miniștrilor.”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

 

Premierul Florin Cîțu anunţă îngheţarea salariilor şi alte plafonări de venituri

Premierul Florin Cîțu a anunțat înghețarea salariilor bugetarilor la nivelul lunii decembrie a anului 2020. El a explicat că această măsură va aduce 12 miliarde de lei în plus la buget, iar întreg pachetul de măsuri va aduce 17 miliarde de lei.

„Această OUG reprezintă o economie la buget de 17 milliarde de lei pentru anul 2021. La primul articol, se mențin în cuantum brut salariile celor care lucrează în sistemul bugetar la nivelul lunii decembrie 2020.

La baza deciziei stă și ceea ce am văzut că s-a întâmplat cu Legea salarizării, o lege aplicată prost, o lege care promitea reducerea inechităților, dar care are o mulțime de excepții.

În 2020 nu ne-am atins de veniturile din sectorul public și am luat măsuri pentru mediul privat. Nici acum nu vor exista tăieri, vor rămâne la nivelul lunii decembrie a anului 2020.

Aș vrea să mai menționez un punct din OUG: acordarea voucherelor de vacanță în valoare de 1450 de lei. În continuare susținem sectorul HORECA și pentru 2021 vor rămâne voucherele de vacanță.

De asemenea, punctul de amendă rămâne la 145 de lei, nu se va modifica.”, a spus Florin Cîțu la finalul şedinţei de Guvern.


loading...