Vremuri grele pentru români? Florin Cîţu avertizează: Proiectele populiste pot arunca Romania în HAOS economic

Publicat: Duminică, 17 Mai 2020 12:19 // Actualizat: Duminică, 17 Mai 2020 12:28 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, susţine că "România a reușit, împotriva tuturor criticilor și estimărilor apocaliptice, o creștere ecoomica în termeni REALI de 0.3% față de trimestrul 4 din 2019" şi se aşteaptă ca agenţiile de rating şi analiştii să corecteze estimările în perioada următoare. Într-o postare pe Facebook,Florin Cîţu anunţă că vor fi luate toate măsurile pentru a diminua efectul crizei pandemiei asupra cetăţenilor şi firmelor. "Pericolul cel mai mare pentru economia României şi pentru romani vine din Paralament. Proiectele populiste care reduc veniturile şi cresc cheltielile bugetare pot arunca Romania în HAOS economic", avertizează ministrul Finanţelor.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a postat, duminică, un mesaj pe Facebok intitulat "Despre creşterea economică", în care afirmă că "sectorul privat în special, economia în general, a răspuns perfect măsurilor implementate de guvern încă din februarie pentru a reduce efectele pandemiei".

Citeşte şi: BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA 17 MAI. 167 de noi cazuri de COVID-19. Numărul persoanelor îmbolnăvite se apropie de 17.000

"Despre creșterea economică

Sectorul privat în special, economia în general, a răspuns perfect măsurilor implementate de guvern încă din februarie pentru a reduce efectele pandemiei. Felicitări!

România a reușit, împotriva tuturor criticilor și estimărilor apocaliptice, o creștere ecoomica în termeni REALI de 0.3% față de trimestrul 4 din 2019. Acest lucru se traduce într-o rată de creștere anuală de 2.7%.

Am spus că aceasta creștere elimină TOATE scenariile apocaliptice promovate zilnic de propaganda socialistă.

De ce? Simplu.

Media estimărilor analiștilor pentru creșterea economică era de -0.9%. Asta estimau economiștii/analiștii. Am spus de nenumărate ori că este mult prea pesimist și că pe baza modelelor macro pe care eu le folsosesc economia României s-ar putea să fie singura cu creștere economică din UE în primul trimestru.

Este foarte important aceste detaliu cu estimările pentru că acum TOȚI analiștii/economiștii își vor reviziui estimările pe baza datelor REALE pentru primul trimestru. Scenariile apocaliptice se bazau pe o contracție de -0.9% în primult trimestru care s-a dovedit GREȘITĂ.

Modelele agențiilor de rating, analiștilor etc au greșit în medie cu 1.2% și acest lucru trebuie corectat. Mă aștept să vedem estimările revizuite în perioada următoare.

Nu trebuie să ne oprim aici. Urmează luni dificile pentru economia României și pentru români. Am crescut deficitul bugetar pentru a aloca mai mulți bani către sănătate, șomaj tehnic, plata concediilor medicale, rambursare TVA anticipat, investiții. Iar deficitul trebuie finanțat. Doar PSD crește taxe și nu plătește facturi pentru a diminua deficitul.

În același timp criza din sănătate nu s-a terminat.

Totuși, Românii trebuie să știe că acest guvern vă lua, că și până acum, cele mai bune măsuri pentru a minimiza efectele negative ale crizei asupra bunăstării tuturor românilor. Cifrele pentru primul trimestru arată fară niciun dubiu că am luat TOATE masurile potrivite în acel moment.

Voi continua să administrez finanțele României cu responsabilitate și precauție. Banii românilor trebuie direcționați în acele sectoare ale economiei unde au cel mai mare randament. În același timp în fiecare luna fac o analiză de impact pe termen mediu și lunga a relației cheltuieli bugetare/ încasări.

Dar, pericolul cel mai mare pentru economia României și pentru romani vine din Paralament. Proiectele populiste care reduc veniturile și cresc cheltielile bugetare pot arunca Romania în HAOS economic. Acest lucru trebuie să se oprească!", a scris ministrul de Finanţe Florin Cîţu pe Facebook. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
austeritate dupa covid coronavirus covid Florin Citu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H