Cîţu le cere demisia de onoare miniştrilor USR: „Atunci când depui moţiune împotriva propriului guvern, trebuie să-ţi dai demisia”

Florin Cîţu le cere demisia de onoare miniştrilor USR care vor să susţină moţiunea de cenzură împotriva propriului guvern. Premierul a anunţat după şedinţa BPN a PNL că liberalii îl susţin în continuare pentru funcţia de premier.

03 sept. 2021, 14:15
Cîţu le cere demisia de onoare miniştrilor USR: „Atunci când depui moţiune împotriva propriului guvern, trebuie să-ţi dai demisia”

Florin Cîţu le cere demisia de onoare miniştrilor USR, pentru că au ajuns să negocieze căderea propriului guvern cu PSD, partid împotriva căruia PNL și USR-PLUS au luptat în perioada de opoziție.

Florin Cîţu le cere demisia de onoare a miniştrilor USR

Citeşte şi Zi decisivă pentru Coaliţia de Guvernare. Florin Cîţu insistă cu programul „Saligny”, USR-PLUS presează cu moţiunea de cenzură

Florin Cîţu a declarat că Biroul Politic Naţional al PNL a votat vineri, în unanimitate, susţinerea sa pentru funcţia de premier. De asemenea, acesta a precizat că niciun liberal nu va vota vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului.

„Astazi in BPN a fost dat un vot pentru sprijinirea în continuare a premierului Florin Cîţu. Am vorbit despre prioritatile legislative pentru aceasta sesiune. Oricine ar spune că obiectivele de investitie nu sunt in programul de guvernare, minte. Cine nu vine in sedinta de guvern inseamna ca nu sustine programul de guvernare.

La ora 16: 00 avem o sedinta de guvern in care se va aproba planul Anghel Saligny, care este in programul de guvernare. Dezvoltarea Romaniei este o prioritate pentru aceasta coalitie.

Cred ca in Romania mai avem onoare. Atunci cand depui motiune de cenzură impotriva propriului guvern, trebuie să-ti dai demisia de onoare.

Niciodata PNL sau eu nu vom face compromisuri alaturi de PSD. Cine este langa PSD este cu Dragnea si Ciolacu”, a declarat Florin Cîţu după şedinţa BPN.

Florin Cîţu: Sunt foarte sigur că rămân premier şi după criză

Florin Cîțu le-a declarat jurnaliştilor după şedinţa BPN a PNL că este convins că va rămâne premier chiar dacă moțiunea va trece și va fi demis.

„După 30 de ani de zile fără apă, canalizare și asfalt. Mandatul este de a negocia în coaliție, nu cu dușmanii cum fac cei de la USR. Eu nu cred că în România cine vine la masă la această coaliție poate să aducă la masă extremiști sau socialiști.

Eu am demonstrat de fiecare dată că trec peste orice acuzație, pentru mine e mai important să implementăm acest program de guvernare. Sunt foarte sigur că rămân premier și după criză”, a precizat Florin Cîțu.

Citeşte şi AUR a publicat textul moţiunii de cenzură cu care vrea să dărâme Guvernul. George Simion: „Cîţu, fă-ţi bagajele! Românii nu te mai vor!”

George Simion, către Florin Cîțu: Sunteți un pușcăriaș! Cum este la pușcărie?

George Simion, s-a dus la conferința de presă a lui Florin Cîțu și l-a întrebat pe acesta cum este la pușcărie, dar și când va demisiona din funcția de premier.

”Când vă dați demisia? Când demisionați, ați fost totuși în închisoare! Cum este să avem un premier pușcăriaș? Cum este la pușcărie?”, a spus George Simion.