Florin Cîţu cere explicaţii pentru reducerea numărului de paturi la ATI Timişoara: Dacă este adevărat, ar fi foarte grav

Florin Cîţu îi cere explicaţii ministrului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi la ATI Timişoara. Premierul a mai precizat că i-a atras atenţia ministrului Sănătăţii asupra faptului că "trebuie să ne concentrăm şi pe pandemie, nu doar pe campania de vaccinare.

10 mart. 2021, 18:35
Florin Cîţu cere explicaţii pentru reducerea numărului de paturi la ATI Timişoara: Dacă este adevărat, ar fi foarte grav
Florin Cîţu cere explicaţii pentru reducerea numărului de paturi la ATI Timişoara: Dacă este adevărat, ar fi foarte grav

Florin Cîţu cere explicaţii pentru reducerea numărului de paturi la ATI Timişoara. La finalul şedinţei de guvern, premierul a declarat că i-a atras atenţia ministrului Sănătăţii asupra faptului că autorităţile trebuie să se concentreze şi pe pandemie, nu doar pe campania de vaccinare.

Florin Cîţu cere explicaţii pentru reducerea numărului de paturi la ATI Timişoara

„I-am atras atenția că trebuie să ne concentrăm și pe pandemie, nu doar pe campania de vaccinare care merge foarte bine. Am auzit, de exemplu, şi vreau să verificăm, dacă este adevărat că la Timişoara a fost redus numărul de paturi la ATI, ceea ce ar fi foarte grav. Aş vrea să ştiu şi eu acest lucru, dacă este adevărat sau nu şi cred că toţi vrem să aflăm aceste lucruri”, a declarat premierul  la finalul ședinței de guvern de miercuri.

Premierul a mai precizat că nu este de acord cu reducerea numărului de paturi la ATI.

„Am spus acum câteva luni de zile, când auzeam tot felul de discuții ca să eliminăm spitale Covid sau să reducem numărul de paturi ATI, că nu este momentul. Nu sunt de acord și nu voi fi de acord cu așa ceva. Dacă la Timișoara s-a întâmplat așa ceva, aș vrea să știu și de aceea aș vrea să pun această întrebare și public”, a mai afirmat Cîțu.

Citeşte şi Un nou conflict în coaliţie! Replici dure între Florin Cîţu şi Vlad Voiculescu: Nu există date secrete. Ar fi un lucru profund nociv pentru democraţia unei ţări

Premierul Cîţu, reacţie dură în cazul vaccinărilor peste rând. „Nişte acuzaţii grave. Instituţiile statului trebuie să se autosesizeze”

Premierul

Florin Cîţu a cerut declanşarea unei anchete după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora au fost vaccinări anti-COVID peste rând, fără a se ţine cont de platforma de vaccinare.

„Datele din partea Corpului mei de Control s-ar putea să le avem astăzi. Colonelul Gheorghiţă a prezentat de fiecare dată, în fiecare marţi, datele, câţi s-au vaccinat din personalul militar. Arată nişte acuzaţii grave, zic eu, care trebui să le explice cei care au publicat datele. Înţeleg că se formează în opinia publică imaginea că s-au vaccinat din rândul personalului militar persoane care nu trebuiau să se vaccineze, ceea ce este un lucru grav. Dacă există dovezi în acest sens, cei care au publicat datele trebui să le susţină, să le explice. Instituțiile statului trebuie să se autosesizeze”, a declarat Florin Cîțu, într-o declaraţie de presă.

De asemenea, premierul a reacţionat după ce Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a scris că „transparenţa deranjează”.

„Întotdeauna a fost susţinătorul transparenţei 100%.  (…) Aştept şi eu de la cei care au publicat bazele de date să ne explice dacă este adevărat aşa ceva. Dacă sunt susţinute, sunt grave”, a precizat Florin Cîţu, şeful Executivului.