Ne așteaptă un nou LOCKDOWN în România? Florin Cîțu, declarații de ultimă oră: „Nu luăm în calcul”

Premierul României, Florin Cîțu, a declarat că venit cu lămuriri privind un nou lockdown în România, problema care îi frământă cel mai tare pe români în momentul de față.

10 mart. 2021, 11:30
Ne așteaptă un nou LOCKDOWN în România? Florin Cîțu, declarații de ultimă oră: „Nu luăm în calcul”

Premierul Cîțu a spus că nu există posibilitatea ca România să intre în lockdown.

După ce președintele Klaus Iohannis a declarat că nu va exista un lockdown de Sărbători în România, Florin Cîțu a fost întrebat despre posibile măsuri care vor intra în vigoare în luna martie.

”Haideți să vedem cum va merge această lună, eu sper că va merge bine. Nu luăm în calcul niciun lockdown, înainte de Crăciun și de Revelion am fost bombardați cu acel lockdown, ați văzut că nu a fost așa” , a anunțat premierul Florin Cîțu.

„Așa cum v-a spus președintele, vă spun și eu. Nu luăm în calcul niciun lockdown. Eu vă aduc aminte că, înainte de Crăciun, de Revelion, am fost bombardați în spațiul public cu acele informații false că urmează un lockdown. Nu a urmat niciun lockdown în România și lucrurile au mers bine. Veți vedea că în continuare vor merge la fel de bine”, a conchis Florin Cîțu.

Se vor închide mall-urile în România? Anunțul premierului Cîțu

Florin Cîțu susține că mai multe restricții i-au fost propuse în ultima perioadă, însă acestea au fost refuzate. Starea de alertă va fi prelungită în România, iar circulația pe timp de noapte va fi interzisă după ora 22:00.

Se vor închide mall-urile în România? Premierul României susține că nu este de acord cu închiderea mall-urilor, iar magazinele vor rămâne deschise până la ora 21:00. Acesta a precizat că propunerile de restricții vin de la specialiști. ”Nu sunt de acord cu închiderea mall-urilor”, a răspuns Cîțu.

Când vine vorba despre reducerea capacității de cazare din hoteluri și pensiuni, în contextul creșterii numărului de infectări, premierul a explicat că este vorba despre „doar câteva pensiuni” din „stațiunile montane”. Cîțu a comentat și decizia de a interzice circulația între orele 22 și 06, declarând că este „cea mai bună măsură” pentru limitarea numărului de infectări.