Florin Cîţu cere urgentarea programului e-facturare: „Să fie funcţional până la sfârşitul anului”

Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit marți, la Palatul Victoria, cu specialiști pentru a debloca proiectul e-facturare și le-a cerut să găsească rapid soluții astfel încât proiectul să fie gata la sfârșitul anului sau, cel târziu, la începutul anului viitor.

13 iul. 2021, 16:28
Florin Cîţu cere urgentarea programului e-facturare: „Să fie funcţional până la sfârşitul anului”

Florin Cîţu urgentează proiectele care au stagnat în mandatul lui Alexandru Nazare. Ministrul interminar de Finanțe a discutat marți, împreună cu specialiștii, despre proiectul e-facturare.

Prin urmare, șeful Executivului a discutat astăzi, împreună cu specialiștii, despre proiectul e-facturare. „Șeful Executivului le-a cerut responsabililor să găsească rapid cele mai bune soluții astfel încât proiectul să fie gata la sfârșitul anului sau, cel târziu, la începutul anului viitor. Proiectul este esențial pentru România, pentru că va ajuta la o mai bună colectare și, același timp, contribuabilii vor scăpa de cozi și birocrație. Tocmai de aceea, premierul a subliniat că își dorește că prin e-facturare cetățenii să primească situația fiscală, pentru a scăpa de calcule și documente completate”, precizează surse guvernamentale.

Florin Cîţu l-a remaniat pe ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare. Interimatul va fi asigurat de premier. Pe cine pune în locul său – SURSE

Florin Cîțu le-a cerut responsabililor să găsească rapid cele mai bune soluții astfel încât proiectul să fie gata la sfârșitul anului sau, cel târziu, la începutul anului viitor.

Proiectul este esențial pentru România, tocmai de aceea, premierul a subliniat că își dorește că prin e-facturare cetățenii să primească situația fiscală, pentru a scăpa de calcule și documente completate.

Florin Cîțu a preluat funcția de ministru interimar al Finanțelor, după revocarea lui Alexandru Nazare. Premierul a precizat, marți, 13 iulie, că intenționează să rămână ministru al Finanțelor pe toată perioada de interimat: 45 de zile.

Premierul Florin Cîţu a declarat că, în privinţa rectificării bugetare, a fost stabilit un calendar care trebuie urmat de analiza pe fiecare minister şi a punctat faptul că nu este mulţumit de execuţia bugetară.

„De abia a început programarea sau avem calendarul pentru rectificarea bugetară. Avem o situaţie pe fiecare minister, vedem unde sunt lucrurile, eu v-am spus ieri că sunt 12 miliarde de lei care nu au fost cheltuiţi, deşi erau alocaţi pentru primul semestru şi cu asta trebuie să începem, să vedem unde sunt aceşti bani, am văzut pe unde sunt şi de acolo începem. Vedem execuţia, 86 de miliarde de lei credite de angajament nefolosite în primul semestru, deci e clar că execuţia bugetară nu este satisfăcătoare din punctul meu de vedere şi vreau, întâi, să mă uit la detalii şi apoi discutăm”, a declarat Florin Cîţu, marţi, la Palatul Victoria, întrebat de la ce ministere se vor lua bani şi spre ce ministere vor fi redirecţionaţi, la rectificarea bugetară.

Cine va fi noul ministru de Finanțe, după remanierea lui Alexandru Nazare. Cele 4 variante PNL pentru Finanțe – SURSE